Clasa 0, tot la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii vor învăţa mai departe la grădiniţă
Copii vor învăţa mai departe la grădiniţă

Din lipsa spaţiilor şi a mobilierului necesare pentru constituirea clasei pregătitoare, în Focşani viitorii boboci vor învăţa tot în grădiniţe. De copii se vor ocupa educatoarele care au specializare şi de învăţătoare

Primarul Focşaniului spune că a avut o discuţie cu inspectorul general şcolar Iordache Bostan legată de arondarea clasei 0 la şcolile şi liceele din oraş.

„Avem posibilitatea de a funcţiona normal cu cea ce avem pentru a prelua clasa 0. Cele mai multe şcoli, care au şi grădiniţe arondate, vor funcţiona cu clasa pregătitoare la grădiniţă, iar în şcolile unde este mobilier adecvat pentru aşa ceva se va învăţa acolo", a declarat primarul Decebal Bacinschi.

De altfel, directorii de şcoli din Focşani spun că măsura este bună, întrucât în momentul de faţă există deficit de spaţiu, dar şi lipsă de mobilier.

„Noi vor avea trei clase 0, care vor funcţiona la Grădiniţa 4, de pe strada Ana Ipătescu. Suntem vecini aici şi avem o colaborare foarte bună cu cei de la grădiniţă. Am şi stabilit strategia de lucru. Toate educatoarele au şi specializare de învăţătoare, astfel că lucrurile vor decurge normal", ne-a declarat Tiberiu Dima, directorul Şcolii „Ion Basgan" din Focşani.

Părinţii nu s-au grăbit cu înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi clasa I

De săptămâna viitoare vor fi organizate dezbateri cu părinţii pe această temă.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite