Părinţii nu s-au grăbit cu înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii au venit să-şi înscrie copiii
Părinţii au venit să-şi înscrie copiii

Chiar dacă soft-ul Ministerului Educaţiei s-a blocat chiar de la primele ore de înscriere, directorii unităţilor de învăţământ au găsit soluţii astfel încât părinţii să-şi poată înscrie copii la şcoală.

Înscrierile la prima etapă pentru şcoala pregătitoare şi clasa I au început în această dimineaţă şi durează până pe data de 16 martie.

Părinţii nu s-au grăbit însă să depună dosarele pentru copii lor din prima zi, astfel că în majoritatea şcolilor din Vrancea acţiunea a decurs normal.

„Am venit să-mi înscriu copilul la clasa pregătitoare. Împlineşte şase ani în octombrie. Copilul este acum în Italia şi am venit special pentru înscrierea sa. Dorim neapărat să înveţe în ţară de la toamnă", ne-a declarat Gina Răuţă, mămica unuia dintre copiii înscrişi.

În ciuda faptului că programul folosit pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare nu a funcţionat timp de două ore, directorii au găsit soluţii astfel încât activitatea să nu sufere.

„Părinţii ne-au lăsat dosarele de înscriere şi vor reveni săptămâna viitoare să semneze cererea de înscriere. Între timp, doamna secretară va introduce datele în program, astfel încât până la sfârşitul calendarului toată lumea o să fie înscrisă", ne-a declarat Tiberiu Dima, directorul Şcolii „Ion Basgan".

Potrivit acestuia, planul de învăţământ pentru unitatea şcolară prevede pentru la toamnă cinci clase I şi trei clase pregătitoare. Acestea din urmă vor funcţiona la Grădiniţa Nr. 4, unde educatoarele au specializare şi de învăţătoare.

Calendarul înscrierilor

Depunerea cererilor de înscriere de către părinţi care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie se va face în perioada 5 - 16 martie. Tot în acest interval se vor depune cererile de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.

Încep înscrierile la clasa 0 şi clasa I

Listele cu numele copiilor înmatriculaţi se va afişa pe 19 martie şi tot atunci şi numărul locurilor rămase libere
În cea de-a doua etapă de înscriere, pe locurile rămase libere, destinată celor care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, se va desfăşura între 20-27 martie, iar pe 2 aprilie şcolile vor afişa listele cu copiii din alte circumscripţii, înscrişi în conformitate cu opţiunile exprimate de părinţi în a doua etapă de înscriere.

În perioada 23-25 aprilie va avea loc a treia etapă de înscrieri. Aceasta va fi destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat în etapa a doua înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie. În această etapă vor putea fi înscrişi şi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere.

Între 2 şi 9 mai se va desfăşura a patra etapă, în care vor putea fi înscrişi pe locurile disponibile, la unităţile dorite, copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri.

În fine, ultima etapă de înscrieri, se va desfăşura în perioada 11-18 mai şi se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite