Bugetul de stat, mai bogat cu 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele 174 de controale efectuate în luna februarie de inspectorii fiscali, aceştia au reuşit să atragă la bugetul de stat aproape 4 milioane de lei.

În luna februarie 2012, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea, prin Activitatea de Inspecţie Fiscală, a efectuat 174 verificări stabilind venituri suplimentare la bugetul general consolidat în sumă totală de 3,89 milioane lei. Banii provin din diferenţe de impozite taxe şi contribuţii - 3,28 milioane lei, accesorii - 0,55 milioane lei şi amenzi contravenţionale -0,06 milioane lei.

Taxa pe valoarea adăugată ocupă primul loc în cadrul diferenţelor de impozite, taxe şi contribuţii o pondere de 72,08%.

În 8 cazuri în care au existat indicii de sustragere de la plata debitelor prin înstrăinarea bunurilor au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare totală de 1,08 milioane lei.

De asemenea, în cursul lunii februarie inspectorii fiscali au soluţionat 68 deconturi negative de TVA cu opţiune de rambursare în valoare de 4,56 milioane lei.

Finanţiştii vrânceni nu-i slăbesc din controale pe agenţii economici

„Abaterile identificate de inspectorii fiscali la operatorii economici verificaţi în luna februarie sunt de natura: deducerii taxei pe valoarea adăugată aferentă unor achiziţii de bunuri pentru care nu s-a putut justifica că sunt folosite în scopul unor operaţiuni taxabile; neînregistrării în evidenţa contabilă a veniturilor realizate şi facturate; necolectării taxei aferentă avansurilor încasate; majorării nejustificate a cheltuielilor de exploatare; necolectării taxei pe valoarea adăugată aferentă veniturilor neînregistrate;neevidenţierii tuturor salariaţilor şi neîntocmirea statelor de plată corespunzătoare personalului angajat", precizează reprezentanţii DGFP Vrancea.

Nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal au fost constatate în principal la agenţii economici care desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor, agroalimentar, masei lemnoase, comerţului cu amănuntul şi al transportului şi depozitării.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite