Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în Vrancea, luat la puricat de ANRMAP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Vrancea deszăpezirea a fost făcută de mai multe firme
În Vrancea deszăpezirea a fost făcută de mai multe firme

 Instituţia care se ocupă de monitorizarea licitaţiilor a descoperit că autorităţile contractante au iniţiat proceduri de achiziţii foarte târziu, în noiembrie 2011, urmărind în mod deliberat să li se blocheze procedura pentru a putea apoi să invoce situaţia de urgenţă şi să încheie contracte prin negociere directă, cu anumite firme, când sunt căderi masive de zăpadă.

Potrivit site-ului Money.ro, şefa Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Cristina Trăilă, a declarat astăzi că şefa ANRMAT a precizat că 13 consilii judeţene nu au publicat în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) niciun fel de documentaţie de achiziţie a unor servicii de deszăpezire pentru iarna 2011-2012.

Judeţul Vrancea nu se află în această situaţie, însă licitaţia organizată la nivelul Consiliului Judeţean pentru contractarea lucrării de deszăpezire în judeţ a fost prezentată ca un exemplu negativ, pentru că procedura de achiziţie s-a făcut foarte târziu.

Oprişan vrea bani fără număr din bugetul ţării pentru deszăpezirea Vrancei

"Au fost foarte multe proceduri iniţiate la 1 noiembrie 2011. Am avut noroc poate iarna asta că a venit un pic mai târziu, dar a venit extrem de dificil. Acele entităţi contractante care iniţiază într-o astfel de perioadă urmăresc un singur lucru: ca acele proceduri să se blocheze fie prin contestaţii, fie să invoce că ANRMAP nu le-a verificat documentaţia în termenul prevăzut de lege şi să se ajungă la negocieri fără publicare. Atât timp cât tu ai încheiat un contract în noiembrie 2011 cu o anumită firmă pentru prestarea serviciilor de deszăpezire, nu ai niciun motiv să închei cu o altă companie, printr-o procedură netransparentă, contracte, chiar dacă - să spunem - ar fi avut nevoie de utilaje şi materiale suplimentare. Putea apela la aceeaşi firmă cu care a încheiat iniţial contracte", a spus Cristina Trăilă, şefa ANRMAP

Contractul de deszăpezire pentru cei 590 de kilometri de drumuri judeţene din Vrancea a fost câştigat de firma Sotirex, pentru 2,6 milonae de lei.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite