Rodia, fructul-minune care reduce risul apariţiei bolilor de inimă. Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi ca vinul roşu sau ceaiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodiile sunt benefice pentru organism Foto: unica.ro
Rodiile sunt benefice pentru organism Foto: unica.ro

Rodiile îmbunătăţesc sanguină, reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi ajută la amelioraea sindromului metabolic. Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi, dar şi în vitamina C.

Medicii susţin că sucul de rodii poate ajuta la reglarea tensiunii, prin reducerea hormonului de stres pe care corpul îl produce. Este bine de ştiut că aceste fructe consumate în mod regulat datorită conţinutului mare de antioxidanţi şi vitamina C protejează organismul şi împotriva unor tipuri de cancer. „Un pahar de suc de rodii consumat zilnic ajută la îmbunătăţirea fluxului de sânge la nivelul inmii şi contribuie la reducerea aterosclerozei, principala cauza a bolilor cardiovasculare. Singurul dezavantaj al sucului de rodii este acela că are un conţinut ridicat de zahăr, iar o cană conţine nici mai mult nici mai puţin de 30 de grame de zahăr“, a spus medicul Valentin Stanciu.

Beneficiile sucului de rodii:

-Rodiile conţin o cantitate mare de antioxidanţi care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

-Rodiile consumate zilnic protejează rinichii şi ficatul şi ajută la regenerarea acestora.

-Fructele conţin vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii şi ajută la întărirea sistemului imunitar.

-Rodiile sunt bogate în polifenoli, substanţe care ajută la prevenirea alergiilor.

-Rodiile protejează organismul de bolile de inimă, iar aceste fructe scad colesterolul, dar şi tensiunea arterială.

-Rodiile ajută şi la scăderea glicemiei şi luptă împotriva inflamaţiei, dar şi a altor factori asociaţi sindromului metabolic.

Specialiştii au mai precizat că rodiile pot fi consumate cu succes şi de femeile însărcinate. Conţin o sursă bogată de viatmine, acid folic, dar cel mai important lucru ajută la păstrarea unei circulaţii bune a sângelui, iar acest lucru ajută la dezvoltarea bebeluşului. 

Rodia poate fi consumată în mai multe feluri:  în starea sa naturală, în diverse mâncăruri calde, în salate, în deserturi, dar mai ales sub formă de suc sau condiment.

Rodia este considerată un fruct bogat în fibre şi este bogată în vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K şi minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc şi acid folic. Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite