Pitesti: FOTO/VIDEO Solomon rămâne în arest. Magistraţii au respins recursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon, după recursul de la Curtea de Apel Piteşti
Antonie Solomon, după recursul de la Curtea de Apel Piteşti

Primarul Antonie Solomon rămâne în arest după ce magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au respins ca nefondat recursul formulat de avocaţii edilului.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV/Craiova: DNA Piteşti i-a restituit lui Solomon banii sechestraţi

Solomon, arestat. Va mai fi chemat Mititelu la DNA? Mititelu: „Eu sunt doar martor la căratul apei“

Piteşti: UPDATE: Antonie Solomon : „Trăiesc momente umilitoare”

Piteşti: UPDATE: Antonie Solomon: „Noi, oltenii, suntem cei mai împământeniţi dintre români”

UPDATE 16:30

Ultimii participanţi la miting au părăsit esplanada Teatrului Naţional din Craiova.

UPDATE 15:33

Doar 20 de simpatizanţi ai primarului Solomon mai sunt pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova. Organizatorul „mitingului tăcerii“, preşedinte al unui ONG cu sediul la Piteşti, a refuzat să mai facă declaraţii.

UPDATE 15:11

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au respins în urmă cu câteva minute recursul formulat de avocaţii primarului Antonie Solomon.  Edilul-şef va rămâne în arest până la stabilirea unui termen de judecată.

UPDATE - DECLARAŢII SOLOMON

Solomon: „Nu vreau să fiu eliberat, ci judecat corect”

Procesul în care s-a judecat recursul formulat de Antonie Solomon împotriva măsurii arestării preventive a durat aproape două ore. Pe lângă pledoariile celor doi avocaţi şi primarul Solomon a ţinut să precizeze că nu prezintă un pericol social pentru oamenii care l-au votat.

„Trăiesc momente umilitoare pentru mine şi familia mea. Nu merit aşa ceva. Miile de persoane care mă simpatizează şi care au ieşit în stradă după arestarea mea arată că nu prezint un pericol”, le-a spus Antonie Solomon judecătorilor.

 Vizavi de acuzaţia care i se aduce, că a primit 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, Antonie Solomon a spus în faţa magistraţilor piteşteni:

„Nu există corupţie. M-am întâlnit cu Penescu de trei ori. Odată când ne-a ameninţat că ne dă în judecată dacă nu-i eliberez autorizaţia, că el e cumpărător de bună credinţă, a doua oară la deschiderea hypermarket-ului şi a treia oară la un meci între Universitatea Craiova şi FC Argeş. Iar în legătură cu faptul că s-a aprobat transportul până la hypermarket, nu eu am decis. Sunt 27 de consilieri care votează”.

Acesta a mai spus că s-a consultat cu arhitectul-şef al Primăriei şi cu secretara municipalităţii, Nicoleta Miulescu înainte de a semna autorizaţia.

„Nu sunt responsabil de legalitatea actelor. Vă jur că nu i-am impus nimănui să încalce legea“, a spus acesta. 

UPDATE 13:45

Doar 20 de susţinători ai primarului Solomon mai sunt pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova unde s-a organizat „mitingul tăcerii“ în semn de solidaritate pentru edilul-şef.

UPDATE 12.35

Recursul privind eliberarea primarului Antonie Solomon a rămas în pronunţare. Edilul a părăsit Curtea de Apel Argeş declarând scurt: „Lăsaţi justiţia să-şi facă datoria“.

UPDATE 12.25

Puţin peste o sută de oameni mai participă la mitingul tăcerii, care are loc pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Craiovenii aşteaptă în frig decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Argeş.

UPDATE 12.10

De mai bine de două ore continuă audierile primarului Antonie Solomon. Momentan, magistraţii Curţii de Apel Piteşti nu au luat nicio decizie.

UPDATE 10:30

Primarul Antonie Solomon a fost adus de mascaţi la Curtea de Apel Piteşti. Nu mai puţin de 60 de oameni ai legii (mascaţi, poliţişti şi agenţi comunitari) l-au escortat pe edil în clădirea Curţii de Apel Piteşti. 

Magistraţii urmează să decidă dacă acesta va fi judecat în stare de libertate sau nu. Înainte de a intra în clădirea Curţii de Apel Argeş, Antonie Solomon i-a urat „La mulţi ani“ soţiei sale de 8 martie.

UPDATE 10:00

La miting au fost văzuţi şi câţiva funcţionari publici, care, în mod normal, trebuia să fie la sediul municipalităţii pentru a-şi desfăşura activitatea.

UPDATE 09:50

Participanţii la protest au afişat două bannere pe care scrie: „Antonie Solomon, primarul inimilor noastre“.

miting

UPDATE 09: 30

Organizatorii au împărţit craiovenilor fulare albe şi insigne cu poza primarului Antonie Solomon. Doamnele şi domnişoarele prezente pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ au primit lalele. Toţi participanţii au intrat în posesia ultimului număr al publicaţiei „Flacăra lui Adrian Păunescu“, ce conţine un editorial despre Antonie Solomon semnat chiar de poet.

miting
miting

Antonie Solomon va fi adus la ora 10 cu duba arestului Poliţiei Argeş la Curtea de Apel Piteşti, unde se va judeca recursul formulat de avocaţii edilului împotriva mandatului de arestare preventivă . Recursul trebuia să se judece vinerea trecută, însă avocaţii lui Solomon au cerut un nou termen pentru a studia actele de la dosar.

Solomon a fost reţinut marţi, 2 martie, de procurorii DNA Piteşti, fiind acuzat că luare de mită şi fals intelectual. Se presupune că edilul a primit şpagă 50.000 de euro de la omul de afaceri, Cornel Penescu, pentru a-i elibera autorizaţia de construcţie a hypermarket-ului PIC de la Craiova.

Tot astăzi, la ora 9:30, Asociaţia pentru Promovarea Principiilor Europene în Noile Structuri ale Societăţii Româneşti va organiza un miting de solidaritate pentru primarul Solomon pe Esplanada Teatrului Naţional din Craiova.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite