Profesoara de chimie acuză: „Elevii corigenţi aveau bacalaureatul aranjat“
0Directoarea Grupului Şcolar Industrial Energetic, din Craiova, şi cele două profesoare implicate în scandalul elevilor corigenţi din clasa a XII-a, au reacţionat după acuzele părinţilor şi elevilor.
Citeşte şi:
VIDEO / O profesoară de la Energetic recunoaşte că s-au făcut anumite liste cu elevii corigenţi
Peste 20 de elevi din clasa a XII-a, corigenţi la chimie, au picat reexaminarea
Elevii corigenţi acuză profesoara de chimie de incompetenţă
Peste 60 de elevi nu pot susţine BAC-ul fiind corigenţi
Profesoara de chimie, Luciana Cojocaru, nu a fost deloc blândă cu elevii pe care i-a pregătit un an de zile. „Mulţi dintre ei aveau examenul de bacalaureat aranjat şi sunt supăraţi că le-am stricat afacerea financiară. Unii spun că, vezi Doamne, nu pot da la Academia de Poliţie din cauza chimiei. Mulţi nu veneau la ore cu pix şi caiet şi îmi cereau mie să le dau“, a precizat Luciana Cojocaru.
În plus, directoarea Maria Jifcu a subliniat faptul că părinţii elevilor au oferit anumite cadouri, pe care le-a refuzat. „Aceşti elevi nu au vrut să înveţe şi nu aveau cum să promoveze anul şcolar. Mulţi dintre ei nu sunt nici de nota 1. Părinţii au venit la mine în birou să îmi aducă diverse cadouri, însă le-am refuzat pentru că nu am acceptat de la nimeni niciun favor“, a precizat Maria Jifcu.

Aurelia Mihai, care predă matematica, a făcut precizări privind filmuleţul care a apărut miercuri pe site-ul www.adevarul.ro. „Din discuţie nu reiese absolut deloc faptul că doamna directoare a impus să fie lăsaţi corigenţi. Nu se aminteşte numele dumneai. De asemenea, consider că tot ceea ce s-a scris defăimător la adresa directoarei şcolii este neadevărat. Asupra mea nu s-au exercitat presiuni pentru a nu promova elevi“, a declarat Aurelia Mihai.
În sesiunea de corigenţe din luna august 29 de elevi se vor prezenta la chimie, iar 42 la matematică. În afară de aceştia, sunt mulţi elevi cu situaţia neîncheiată, situaţia lor fiind decisă la sfârşitul lunii iulie.
Redăm mai jos filmuleţul, precum şi scriptul părţii esenţiale din dialogul celor doi dascăli.
- Profesoara de matematică, Aurelia Mihai, de la Grupul Şcolar Energetic:
La franceză nu a rămas nimeni şi mi s-a spus că nu ar trece prea mulţi. Ăştia chiar dacă ar intra în BAC nu ar lua nici 2.
- Alt profesor de la acelaşi liceu: Ştiţi situaţia lor, că sunt copii foarte cuminţi. Sunt copii deosebiţi care au poate o singură absenţă în tot anul şcolar.
- Şi eu la fel, dar dacă aşa trebuie să fie treburile.
- Eu vă spun sincer că, nu vreau să vă supăr, dar părinţii sunt chitiţi toţi să se ducă la inspectorat să reclame. Eu vă spun asta colefgial, aşa ca om, ca să mă înţelegeţi.
- Da, da
- Lor le trebuie nişte note să treacă... nu vor situaţii deosebite
- Vă spun sincer că ei nu sunt nici de 2.
- Eu v-am înţeles, dar sunt alţi care nu ştiu şi au multe absenţe
- Da, dar dacă mi-a dat lista...
- Ea a făcut lista?
- A luat catalogul în faţa şi s-a uitat la situaţia de la matematică, la cei care mai aveau nevoie de o notă, adică i-am tot ascultat la oral, dar nu le-am pus note.
- Deci ea avea deja...
- Da, la fiecare vedea... cine rămâne, cine nu. Ce credeţi, că mie îmi convine? Nu îi lăsam, nu mă mai durea capul.
Nu ştiu pe ce criteriu a făcut ea listele astea.
Nu ştiu care e problema, îi promovează la toate, numai la matematică nu.
Păi de aia v-am chemat.