Craiova: Peste 60 de elevi nu pot susţine BAC-ul fiind corigenţi la chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii o acuză pe profesoară că nu i-a lăsat să susţină examenul de bacalaureat şi au depus reclamaţii la ISJ Dolj. La fiecare clasă de a XII-a sau a XIII-a, de la Grupul Şcolar Energetic, din Craiova, sunt până la 12 elevi corigenţi la chimie.

Liceenii sunt consternaţi de ceea ce li se întâmplă şi se tem că profesoara nu le va permite să susţină nici a doua sesiune de bacalaureat.

Nu se poate aşa ceva. Nu am mai fost niciodată într-o asemenea situaţie. Acum ne gândim să dăm BAC-ul în toamnă, dar ne e teamă să nu ne lase repetenţi“, s-a plâns Gabriela Călin, elevă în clasa a XII-a A.

Alţi doi tineri a acuzat-o pe profesoara de chimie, Luciana Cojocaru, că i-a trecut nota patru deşi nu era la ore. „Aveam note de trecere, însă la ultima oră nu m-am dus şi mi-a trecut nota patru în loc de absenţă“, au dezvăluit Bogdan Mogoşeanu şi Alexandru Pâşolea.

Ionuţ Chiriţă, aflat în aceaşi situaţie ca şi colegii lui, a acuzat-o pe profesoară că nu i-a corectat o lucrare pentru al-l lăsa corigent: „Îmi trebuia nota şase pentru a trece şi mi-a dat nota patru, deşi am făcut totul bine în acea lucrare“. 

Părinţii şi elevii au încercat să discute cu directoarea şcolii, Maria Jifcu, însă aceasta a refuzat dialogul. În consecinţă s-au adresat conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Diana Buşoi nu a putut să ofere un verdict, rezumându-se să declare că ancheta este în desfăşurare.
Inspectorii au mers la şcoală. S-a discutat cu cadrul didactic. Acesta şi-a asumat notele susţinând că elevii nu deţin cunoştinţe. Noi considerăm că este o problemă şi cu cadrul didactic, pentru că este un număr mare de corigenţi. Dar având în vedere că mediile s-au încheiat, ISJ Dolj nu poate interveni. Doar profesorul îi poate reevalua“, a afirmat inspectorul şcolar general.



Au mai fost probleme la chimie   

Directoarea Maria Jifcu nu a putut fi contactată, dar, în schimb, adjunctul Ionel Bogdan a prezentat situaţia existentă la Grupul Şcolar Energetic. „Am discutat cu profesoara de chimie şi mi-a spus că acesta este nivelul elevilor. Se va analiza situaţia şI vom vedea ce măsuri se vor lua. Luciana Cojocaru profesează la noi de trei ani de zile şi este puţin mai exigentă. Şi cadrul didactic dinaintea ei, care a ieşit la pensie, era puţin mai dur decât ea“, a declarat Ionel Bogdan.

image

Potrivit conducerii ISJ Dolj, în prezent sunt 62 de elevi corigenţi pentru toamnă. Şi numărul lor este în creştere, având în vedere că mai sunt clase la care urmează să se încheie mediile. În momentul de faţă, îa clasa a XII-a A sunt 11 corigenţi, în a XII-a B - 8, în clasa a XII-a D – 11, în clasa a XIII F – 12.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite