Scandal în mediul academic craiovean. Vezi ce acuze aduce decanul de la Agricultură colegului său de la Horticultură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decanul Marin Soare susţine că omologul său de la Horticultură a pornit o campanie de denigrare împotriva sa. Foto: Victor C. Boldîr
Decanul Marin Soare susţine că omologul său de la Horticultură a pornit o campanie de denigrare împotriva sa. Foto: Victor C. Boldîr

Comasarea facultăţilor din cadrul universităţii din Bănie încinge spiritele în rândul decanilor, nevoiţi să intre în competiţie pentru posturi mai puţine.

Acuzele aduse săptămâna trecută de două femeie angajate ale facultăţilor de Agricultură şi Horticultură din Bănie cu privire la modul în care au fost organizate concursurile pentru posturile de şef de lucrări la Agricultură au băgat zâzania între decanii celor două facultăţi. Decanul Facultăţii de Agricultură, Marin Soare, l-a acuzat pe colegul său de la Horticultură, Ion Mitrea, că a pornit o campanie de denigrare împotriva sa, în perspectiva alegerilor pentru funcţia de decan interimar pentru Facultatea de Ştiinţe Agricole, înfiinţată în urma comasării Agriculturii cu Horticultura.

Vezi aici ce acuzaţii i-au fost aduse decanului de la Agricultură!

Marin Soare a declarat pentru Adevărul că acuzaţiile aduse la adresa sa de cele două femei, care au susţinut că examenele pe post au fost "aranjate", sunt orchestrate de colegul său de la Horticultură, dornic să conduca facultatea nou înfiinţată. "E o campanie de denigrare! Nu are cu ce să se laude (Ion Mitrea- decanul Facultăţii de Horticultură-nr.) şi atunci a ajuns să facă asta",a spus Soare.
Decanul a respins acuzaţiile care i se aduc, spunând că toate concursurile au fost organizate după metodologie. "Nu este nimic adevărat. Georgeta Făniţă a spus că nu se prezintă atât timp cât din comisia de examinare fac parte persoane cu care ea a fost în conflict. Comisia a încercat să ia legătura cu ea prin telefon, dar nu a răspuns. În cazul Olimpiei Pandia, m-am documentat! Am vrut să văd şi eu ce prevede legea în cazul relaţiei naş-fin şi nu există niciun fel de interdicţii. Legea spune că nu trebuie să fim rude sau afini. Afini înseamnă unchi, cumnate, verişori, în niciun caz fini",a spus Soare, care a precizat că, pentru a elimina orice suspiciune, a permis înlocuirea sa din comisia de concurs care urma să îl examineze pe finul său, Ovidiu Păniţă. De altfel, Soare a solicitat Senatului Universităţii verificarea corectitudinii concursurilor din septembrie, pentru înlăturarea speculaţiilor.

În replică, decanul Facultăţii de Horticultură, Ion Mitrea, a precizat că preferă să nu comenteze acuzaţiile până când nu va avea o discuţie cu colegul său de la Agricultură, dar şi cu rectorul Ion Vladimirescu. "Nu am ce să comentez, nu îşi are rostul. Asta e o jignire şi va trebui să facă dovada celor afirmate. Este adevărat că una dintre doamnele respective este angajata facultăţii noastre, însă eu nu am nicio treabă cu persoana în cauză. Chiar nu am ce să comentez. Profesional, eu şi domnul decan de la Agricultură suntem cu totul diferiţi. Se ştie şi CV-ul dumnealui, se ştie şi al meu",a spus Mitrea, precizând că astăzi va avea o discuţie cu rectorul pe această temă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite