Universitarii de la Agricultură, acuzaţi că "aranjează" concursurile pe post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Facultăţii de Agricultură este acuzată că a influenţat rezultatele unor concursuri organizate în septembrie. Marin Soare ar fi anulat un concurs doar pe a nu promova unul dintre candidaţi, iar un alt post a fost ocupat chiar de către finul său.

Georgeta Făniţă, inginer în cadrul Facultăţii de Horticultură, şi Olimpia Pandia, angajată la Agricultură, s-au plâns atât rectorului Ion Vladimirescu, cât şi oficialilor de la Ministerul Educaţiei de faptul că două dintre concursurile organizate în luna septembrie de Facultatea de Agricultură  pentru postul de şef lucrări ar fi fost „aranjate”.
Georgeta Făniţă a povestit, pentru „Adevărul”, că în 16 septembrie s-a prezentat la ora 10 pentru susţinerea prelegerii didactice, însă i s-a spus că, probabil, concursul nu se va mai ţine. Femeia a plecat să lămurească situaţia la conducerea universităţii şi, când s-a întors, a constatat că în sala de examen nu mai era nimeni. „Apoi, la 11.30 am primit mesaj că prelegerea se susţine la 11.15. Şi-au bătut joc”,a spus Făniţă, aceasta precizând că a aflat ulterior că mesajul fusese trimis de către preşedintele comisiei.
Potrivit rezultatelor oficiale publicate de instituţia de învăţământ, examenul pentru postul pe care a concurat Georgeta Făniţă a fost anulat, menţionându-se că, de fapt, niciunul dintre cei doi candidaţi nu s-au prezentat la examen.
Vroia să îşi examineze finul
Şi Olimpia Pandia a povestit clipele prin care a trecut la examenul susţinut în 17 septembrie. Femeia s-a înscris la examen alături de Ovidiu Păniţă, finul decanului Facultăţii de Agricultură, şi a constatat că din comisia de concurs făcea parte chiar naşul contracandidatului său. „Am cerut ca decanul să fie înlocuit imediat şi schimbarea s-a produs în seara dinainte de examen. Dimineaţa, când m-am prezentat la prelegerea publică, am fost întâmpinată de Ovidiu Păniţă, care venise însoţit de decan, dar şi de alţi 20 de profesori din facultate. La sfârşitul prelegerii, l-au aplaudat”,a spus Pandia, care a precizat că s-a simţit umilită de atitudinea decanului şi a comisiei. Ambele femei îl acuză pe Marin Soare că a influenţat comisiile de examen, astfel încât câştigător să iasă cine trebuie. „În cazul meu, a preferat să anuleze concursul decât să îmi dea mie postul. Oricum, eu eram singura calificată să îl ocup, contracandidatul meu neavând domeniu de competenţă”,a spus Făniţă.

Stai pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum a răspuns decanul Marin Soare acuzaţiilor aduse de cele două femei!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite