Percheziții în Dolj la membrii unei rețele care fura din bancomatele din Mexic și Statele Unite. Prejudiciul se ridică la 500.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tâlharul a fost reţinut
Tâlharul a fost reţinut

Șapte percheziții au fost efectuate în această dimineață în mai multe localități doljene, în cadrul unei acțiuni coordonate de DIICOT. Vizate au fost locuințele membrilor unei rețele, suspectați că au furat bani din bancomate din Mexic și Statele Unite.

Membrii rețelei clonau carduri în Statele Unite și Mexic, după care trimiteau banii în țară. Un bărbat a fost depistat noaptea trecută având asupra sa peste 100.000 de dolari, bani a căror proveniență nu a putut fi justificată. Prejudiciul total este estimat la 500.000 de dolari.
Membrii rețelei sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi  falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani. Potrivit DIICOT Craiova, suspecții foloseau aparatură de skimming pentru a clona carduri în România, Germania, Spania, Portugalia, SUA și Mexic. Cadurile erau folosite apoi pentru a scoate bani din conturile titularilor, în special în Statele Unite. Ulterior, sumele erau trimise în țară prin intermediul unor interpuși, prin curier sau prin transfer de bani și erau investite apoi în alte afaceri pentru a li se pierde urma.

Șapte persoane au fost deja duse la audieri la sediul DIICOT Craiova. Procurorii DIICOT au colaborat în acest caz cu ofiţerii din cadrul Secret Service şi FBI, fiind sprijiniți de ofițeri din cadrul BCCO Craiova și de jandarmi.


Citiţi şi:
Ţepar de milioane cu firme fantomă

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite