VIDEO Interlopii din Craiova s-au retras în umbra afacerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care până acum întreţineau scandalurile nu vor să mai iasă în evidenţă
Cei care până acum întreţineau scandalurile nu vor să mai iasă în evidenţă

De un an şi jumătate de când liderul interlopilor din Craiova, Mihai Pârvu, zis Caiac, a fost împuşcat mortal, Bănia a scăpat de eticheta „Vestul Sălbatic al României“. După ce ani la rând confruntările cu pistoale, bâte şi cuţite s-au ţinut lanţ pe străzile oraşului, acum, interlopii nu mai ţin prima pagină a ziarelor, preferând să îşi vadă de afacerile de milioane de lei.

CITIŢI ŞI : EXCLUSIV Război pentru scaunul de şef al lumii interlope din Galaţi

Craiova a fost în centrul atenţie timp de câţiva ani datorită scandalurilor stradale. Răfuielile între interlopii şi ţigani au speriat toată ţara şi l-au adus pe şeful Poliţiei Române în control la Craiova de nenumărate ori. În ultimii 5 ani, la cârma Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-au perindat nu mai puţin de trei comandaţi: Georgel Enescu, Gheorghe Bică şi actualul şef - Constantin Nicolescu. Primul a fost demis tocmai din cauza scandalurile stradale, majoritate având loc în anul 2007.

Nici mandatul lui Gheorghe Bică nu avea să pună capăt răfuielilor interlope din Bănie. În perioada în care Bică a ocupat funcţia de şef al IPJ Dolj, interlopii au continuat să îşi facă de cap prin oraş culminând cu împuşcarea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, în august 2008. Acesta a fost ucis de un alt interlop din oraş, Cătălin Mavriche, în urma unui joc de poker la care cel din urmă pierduse 50.000 de euro.

Atunci când toată lumea se aştepta ca interlopii să răbufnească, liniştea a început să domnească în oraş. De la înmormântarea lui Caiac, un singur scandal avea să mai aducă Bănia în prim-plan: o răfuială între interopul Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc şi clanul de ţigani Velcu petrecută în curtea Spitalului de Urgenţă din Craiova anul trecut, în iunie.

Scandaluri petrecute în perioada 2007-2008

20 august 2007 – Două persoane împuşcate şi mai multe bătute ajung la spital după ce două clanuri rivale se răfuiesc cu pistoalele chiar în curtea Institului de Medicină Legală Craiova.

5 septembrie 2007 – Doi craioveni se răfuiesc în trafic, unul dintre ei folosindu-se de o sabie iar celălalt de un pistol cu bile de cauciuc.

10 septembrie 2007 – Şase persoane deschid focul asupra unui grup de tineri în cartierul George Enescu.

1 octombrie 2007 – Două familii de ţigani se războiesc u pistoale şi cuţite în cartierul de rromi Faţa Luncii. La spital ajung patru personae tăiate şi două împuşcate.

14 octombire 2007 – Două maşini sunt distruse cu bâtele şi mai multe focuri de armă se aud în cartierul Brazda lui Novac după ce între două grupări se răfuiesc.

1 decembrie 2007 – Două familii de rromi se iau la bătaie în plină stradă. Poliţia întocmeşte şase dosare penale şi interoghează 25 de persoane.

6 decembrie 2007 – Cinci craioveni ameninţă cu un pistol de cauciuc doi agenţi de pază, de supărare că le-au fost interzis accesul într-un local.

25 iulie 2008 – Două grupări de rromi au tras mai multe focuri de armă în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

11 August 2008 – Alte două familii de rromi s-au luat la bătaie folosindu-se de săbii, bate de baseball şi topoare.

26 august 2008 -  Mihai Pârvu, cunoscut drept Caiac, a fost împuşcat mortal în urma unei altercaţii cu un amic, după o partidă de pocher în care acesta din urmă a pierdut 50.000 de euro.

Mihai Pârvu, zis Caiac

CLIIMA20091102 0042 1 jpeg

Scandaluri petrecute în perioada 2009-prezent

16 iunie 2009 - Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, s-a răfuit cu săbii şi cuţite cu rromii din familia Velcu în curtea spitalului de Urgenţă.

Protagoniştii celebrelor scandaluri din ultimii ani nu au mai ieşit în evidenţă în ultima perioada, preferând să păstreze un profil discret. De exemplu, Gigel Ţăndărică, zis Roşianu deţine alături de soţia sa un hotel în Craiova şi este acţionar la firma care controlează ştrandul „Laguna Albastră“ din oraş.

Fănel Trandafir, zis Cimino, are două restaurante în Craiova şi se spune că se ocupă cu cămătăria. De numele lui Cimino este legată „ţiganiada“ din 2003, când peste 300 de ţigani din cartierul de rromi Faţa Luncii au ieşit pe străzile oraşului înarmaţi cu bâte şi săbii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite