UPDATE Reacţii la sentinţa dată în cazul Dinu, pe site-ul Adevărul: "Doamne păzeşte de asemenea justiţie!" Cum comentezi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, spune că justiţia a fost miloasă cu fiul poliţistului Dinu.
Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, spune că justiţia a fost miloasă cu fiul poliţistului Dinu.

Cititorii Adevărul au postat comentarii cu privire la justiţia din România, după ce Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, care a împuşcat-o mortal pe Alexandra Iancu, a primit trei ani de închisoare cu executare. Dezbaterea online continuă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti s-au pronunţat în cazul Dinu: trei ani de închisoare cu executare pentru Ionuţ, tânărul care anul trecut a împuşcat-o în cap pe Alexandra Iancu. Adevărul a iniţiat o dezbatere online, prin care cititorii au posibilitatea să comenteze această sentinţă şi să-şi spună părerea despre justiţia din România. Dacă aveţi vreo poveste în care este implicată justiţia şi credeţi că nu vi s-a făcut dreptate, scrieţi pe adresa de e-mail gabriela.popescu@adevarul.ro.

Cum comentezi pedepsirea criminalului Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, cu trei ani de închisoare?

O cititioare Adevărul este convinsă că judecătorii nu au fost obiectivi, în acest caz, şi că legile în România sunt prea blânde. "România este total pe altă planetă! În alte ţări eşti condamnat la moarte, fără nicio poveste. Ţara noastră nu mai are legi! Toată structura ţării trebuie ştearsă şi întemeiată o structură solidă, fără corupţie şi nepăsători. Lumea va trebui să-şi facă pedeapsa singură", este de părere o cititoare, semnată Mama. Un alt cititor este revoltat de această sentinţă şi îi compătimeşte pe părinţii Alexandrei Iancu. "O mizerie! Doar trei ani pentru executarea cu sânge rece, prin împuşcare în cap, a unei fete de 19 ani? Doamne apără şi păzeşte de asemenea justiţie oarbă la dreptate şi adevăr", este un alt comentariu postat pe site-ul craiova.adevărul.ro.

Cititor: "E contrar sensului cuvântului şi nedrept să etichetezi drept criminal o persoană condamnată succesiv de două instanţe pentru ucidere din culpă, având în vedere că uciderea din culpă presupune implicit lipsa intenţiei de a suprima viaţa părţii vătămate. În mod evident, în speţa de faţă probatoriul administrat în toate fazele procesuale conturează o neconcordanţă evidentă între conţinutul legal al infracţiunii de omor şi conţinutul concret al faptei, astfel că în mod corect instanţele de fond şi apel au apreciat că se impune a încadra juridic fapta în infracţiunea de ucidere din culpă. Închei prin a întreba cum de s-a ajuns la concluzia că inculpatul a acţionat cu intenţie?"

Carmen, pe site-ul Adevărul.ro "Procurorul care nu a găsit dovezi şi judecătorul nu au copii? Nu le este teamă de pedeapsa lui Dumnezeu?"


Cititor, semnat Edu: "Revoltător! Justiţia, cu două unităţi de măsură, în funcţie de situaţia socială a inculpaţilor... "

Vali: "Legea spune că în primul rând e vinovat cel care ţine arma încărcată în rastel. Criminalul trebuie să facă puşcărie pentru că a utilizat arma fără să aibă permis de port armă, apoi pentru omor (dacă există probe în acest sens) sau ucidere din culpă cu circumstanţe agravante, deoarece nu avea ce să facă în casă cu o armă încărcată pentru care nu avea permis."

Cititoare Adevărul: "Dacă Alexandra era fiica unui magistrat, pedeapsa era aceeaşi?"

Cititoare, semnată Ella: "După cum vedeţi, cei mai mulţi criminali sunt din regiunea Olteniei. Acolo se profită la greu de spate, de relaţii... Deci, este tata bogat, odraslele ucid, conduc sub influenţa alcoolului, sparg... Are tata funcţie, la fel."

Un an de la tragedie

Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, a împuşcat-o în cap anul trecut pe Alexandra Iancu (19 ani), fiică de paznic, care a murit a doua zi la spital. Băiatul a fost arestat şi a primit trei luni de închisoare, cu suspendare, după care a fost eliberat. Laurenţiu Anghel, judecătorul care a dat sentinţa, a schimbat încadrarea juridică din omor, faptă pedepsită cu închisoarea de la 10 ani la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, în omor din culpă, faptă pedepsită cu unu până la cinci ani de închisoare.

Ce părere ai despre sentinţa dată în acest caz? Puteţi lăsa în continuare comentarii pe această temă sau scrie pe adresa de e-mail gabriela.popescu@adevarul.ro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite