SURSE MEDICALE: Foaia de observaţie a bolnavului care a murit în salon, goală în momentul decesului. Ancheta de la Spitalul de Boli Infecţioase se adânceşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EXCLUSIV Bărbatul tratat de medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase de tuberculoză, deşi ar fi avut bronhopneumonie, nu avea completată foaia de observaţie când a murit.

Ancheta internă în cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, care a murit în condiţii suspecte după ce a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", scoate la iveală o serie de lipsuri ale sistemului medical. Surse din rândul doctorilor care demarează ancheta spun că pe foaia de observaţie a bolnavului tratat de TBC, deşi ar fi avut bronhopneumonie, nu ar fi fost scris absolut nimic în momentul în care acestuia i s-a fi făcut rău şi a fost dus de urgenţă la Spitalul Nr. 1. Persoane din rândul personalului care era la serviciu duminică dimineaţa, când pacientul a decedat, spun că medicul de gardă, Mihai Olteanu, ar fi făcut tot posibilul să-l salveze pe bolnav, dar că s-a izvbit de mai multe probleme. "Foaia de observaţie era necompletată, noaptea nu era sistem de radiologie, de reanimare, doctorul de gardă a făcut tot ce i-a stat în putinţă, cu ce avea la îndemână, ca să salveze un pacient în acea stare. Avem indicii că foaia de observaţie a fost completată după ce pacientul a decedat", au precizat sursele medicale pentru Adevărul de Seară.

Deces cu anchetă

Anchetă internă la Spitalul de Boli Infecţioase, unde un bolnav de bronhopneumonie a murit

Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, a murit în salon după ce timp de o lună a fost tratat de TBC, deşi ar fi avut bronhopneumonie. Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", unde pacientul a fost internat, a demarat o anchetă internă după ce familia a reclamat situaţia. Specialistul care l-a îngrijit pe bolnav, Lucian Ioncică, a fost manager şi director adjunct al unităţii sanitare. "Vom comunica informaţiile despre acest caz mâine", a declarat în această dimineaţă medicul Iulian Diaconescu, actualul manager al instituţiei.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla date incredibile despre modul în care starea de sănătate a bolnavului a evoluat timp de o lună, cât a stat internat la Spitalul de Boli Infecţioase. Mâine, pe craiova.adevarul.ro, veţi citi punctul de vedere al spitalul cu privire la acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite