PERICOL PE ŞOSELE: Prinşi la volan cu alcoolemie între 1,13 mg/l şi 1,72 mg/l în aerul expirat, adică 3,5 la mie în sânge VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

0,43 mg/l , 0,50 mg/l, 0,55 mg/l, 0,56 mg/l, 0,67 mg/l, 0,85 mg/l şi 1,13 mg/l. Acestea sunt valorile concentraţiilor de alcool pur în aerul expirat depistate la şase conducători auto de către poliţiştii de la Rutieră în ultimele 24 de ore.

Lucrători ai Biroului Rutier l-au depistat pe Iacob B., de 55 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, pe strada Maria Tănase din localitate,  având o valoare de 1,13 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Clinic Nr. 1 Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeşte şi:

Un bărbat a murit înecat, după ce a plonjat cu maşina în Dunăre

Un jandarm timişorean a urcat beat la volan şi a omorât un tânăr de 20 de ani


În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

VIDEO Prins la volan cu alcoolemie de 1,72 mg/l în aerul expirat, adică 3,5 la mie în sânge

Recent, un doljean a reuşit să intre în topul celor mai băuţi conducători auto din România, recordul său fiind „omologat“ de poliţiştii din Calafat. Testându-l cu aparatul etilotest, poliţiştii au avut surpriza să constate că acesta avea o alcoolemie de 1,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care ar corespunde unei alcoolemii de circa... 3,5 la mie în sânge. La volanul maşinii se afla Marius Buică, de 53 de ani, din localitate.

Mulţi dintre şoferii prinşi beţi la volan pe străzile ţării dau adevărate show - uri în faţa poliţiştilor. Grav este însă faptul că cei mai mulţi dintre ei produc accidente cu victime. "Dincolo de pericolul pe care îl reprezintă, conducând în stare de ebrietate şi riscând astfel viaţa lor şi a altora, şoferii prinşi beţi la volan oferă aproape de fiecare dată scene memorabile", spun poliţiştii.

Prins conducând beat şi fără permis

Aseară, în jurul orei 18.45, în comuna Celaru, pe DJ 604, Valerică A., de 41 de ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară. Acesta nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi şi l-a accidentat uşor pe Virgil Ş., de 35 de ani, din aceeaşi localitate. Testat cu  aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt şofer conducea un autoturism deşi nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Nicolae B., de 23 de ani, din Băileşti a fost depistat azi-dimineaţă, în jurul orei 03.00, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi, totodată, i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

Top betivi la volan

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite