Medicii olteni, despre demisiile în masă ale doctorilor din Slovacia: "Admir popoarele care ştiu ce vor. Românii sunt învăţaţi să rabde, în niciun caz nu ar face aşa ceva"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Dolj cred că doctorii români nu ar ajunge în situaţia de a-şi da demisia în număr mare.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Dolj cred că doctorii români nu ar ajunge în situaţia de a-şi da demisia în număr mare.

Medicii din Craiova spun că gestul medicilor din Slovacia de a-şi da demisia în masă este un act de curaj, de care cei din România nu ar putea da dovadă.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj, spun că gestul extrem al unor medici de a-şi da demisia laolaltă, din cauza salariilor foarte mici, este de apreciat. "Admir popoarele care ştiu ce vor. Nu, în România în niciun caz nu s-ar face aşa ceva. Românii sunt învăţaţi să rabde, nu sunt un popor gregar, în care oamenii să meargă alături. Românii sunt un popor format din mari personalităţi care nu se pot împăca împreună, individualişti", a declarat pentru Adevărul doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele CMR Dolj.În schimb, Sindicatul SANITAS Dolj crede că nu este imposibil ca şi medicii români să ia o decizie asemănătoare celor slovaci. "Nu se ştie niciodată (dacă medicii din România îşi vor da demisia în masă - n.r.), mai ales să sistemul nostru este şi mai subfinanţat. Este o realitate. Dacă stăm şi gândim drept, mi se pare incorect ca medicii şi asistenţii să stea să lucreze în condiţiile astea. Sunt forţaţi să facă astfel de gesturi", a spus pentru Adevărul Ileana Ionescu, lider de Sindicat SANITAS în judeţul Dolj.

Stare de urgenţă în Slovacia

Slovacia a declarat stare de urgenţă în cel puţin 15 spitale după ce mii de doctori şi-au dat demisia simultan. Dacă nu vor rămâne în posturi, doctorii riscă amenzi sau închisoarea. Medicii slovaci au ales acest gest extrem din cauza salariilor extrem de scăzute. Salariul mediu al unui doctor cu vechime mică se situează între 550 şi 600 de euro, în timp ce un medic cu experienţă, specializat, câştigă între 1.000 şi 1.200 de euro lunar.

Citeşte AICI mai multe despre situaţia din Slovacia:

Stare de urgenţă în Slovacia după ce mii de doctori şi-au dat demisia

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite