Mărinică Dincă: „Ordinea candidaţilor la primăria Băniei e: Solomon, Dincă şi Sas“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La etajul I din aceeaşi clădire a Primăriei Craiova am discutat cu viceprimarul cu atribuţii de primar, Mărinică Dincă.

Cum se simte un viceprimar cu atribuţii de primar? Mai obosit?

MD: N-aş putea spune asta, deşi de dimineaţa de la 7 şi până seara la nu ştiu ce oră sunt în permamenţă în priză.

Descrieţi-ne o zi din viaţa dumneavoastră.

MD: Între 7 şi 8 sunt în primărie. De multe ori, înainte de a ajunge la birou, merg pe străzile din Bariera Vâlcii sau Catargiu unde se fac lucrări de pietruire. Apoi vin aici, la discuţii cu directori pentru ce avem de făcut, rezerv cel puţin două ore pe zi pentru documente, iar cel puţin o săptămână din fiecare lună pregătesc şedinţa de consiliu.

Ce părere aveţi de imaginea Craiovei?

MD: Atunci când oraşul e un şantier, cei care sunt constructori de meserie sunt mulţumiţi. Cei care sunt cu partea estetică a lucrurilor nu vor să vadă praf sau utilaje. Nu ştiu cu care dintre ochi să privesc. Dacă văd că am atras 13 milioane de euro la pasajul suprateran, sunt foarte mulţumit, dacă mă uit şi văd şantier şi mi-aş fi dorit ca pasajul să răsară peste noapte, sunt foarte nemulţumit.

Se puteau face mai multe într-un an şi trei luni?

MD: Eu mi-am propus să aducem bani prin fondurile europene. Fie că se numeau pasaje, străzi, centru istoric, Aqua Park, Centru Multifuncţional, însemnau bani europeni aduşi la bugetul local. Asta era ţinta noastră.

 Candidaţi la primărie?

MD: Funcţia de primar o are altcineva, eu doar exercit atribuţiile. Eu am spus-o de nenumărate ori: Cel mai bun iese în faţă. În prezent există trei propuneri: Antonie Solomon, Dincă Mărinică şi Sas Teodor. Va exista un candidat, dar în ordinea aceasta.

În perioada petrecută în primărie, au venit oameni care să intervină pe lângă dumneavoastră?

MD: Cred că lucrurile de tipul ăsta încet-încet s-au dus de la noi. E greu să crezi asta când ai o experienţă de la Bizanţ, de la fanarioţi, ei au înfiinţat ciubucul. Cred că lucrurile sunt la capitolul stop.

Aţi continuat viziunea domnului Solomon sau aţi venit cu alte idei?

MD: Eu cred că toţi vor drumuri, canalizare, apă, iluminat şi curăţenie. Nu e diferenţă între ceea ce gândesc eu şi ce s-a întâmplat până anul trecut.

Cum va arăta oraşul peste cinci ani?

MD: Nu poţi avea agrement fără infrastructură şi invers. Peste doi sau doi ani jumătate vom avea Aqua Park, iar în acest timp oraşul se va dezvolta. Vor veni săptămânal aproximativ 400 de oameni din Germania pentru Ford. Pe lângă muncă vor trebui să se simtă şi bine. Să iasă la o terasă, la tenis, la un bazin de înot, cheltuiesc bani, iar o parte din ei vin la bugetul local.

Ce primar îşi dorescc craiovenii? Schiţaţi un portret.

MD: Eu cred că nu ar refuza un primar inteligent, gospodar, de bunsimţ, şi un om care nu trebuie să fie plafonat, să fie în permanenţă dornic să facă cât mai multe.

Citeşte şi interviul cu primarul Solomon:

Antonie Solomon:„Candidez chiar dacă nevasta mea nu mă votează!“

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite