Antonie Solomon:„Candidez chiar dacă nevasta mea nu mă votează!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu edilul fără drept de a-şi exercita funcţia ne-am întâlnit într-unul din birourile de la primul etaj al Primăriei, unde am discutat despre viitorul oraşului.

Bogdan Marica: Cum se simte un primar fără dreptul de a-şi exercita funcţia?
Antonie Solomon: Inutil, supraponderal, fără chef de viaţă, fiindcă aste e o mare pedeapsă, să nu părăsesc localitatea şi să nu exercit funcţia de primar. Am ajuns la 106 kilograme.

BM: Descrieţi-ne o zi din viaţa dumneavoastră.
AS: Toate zilele sunt anormale. Să te scoli şi să nu ai ce să faci. Dimineaţa te plimbi prin parc ca pensionarii, după aceea la primărie, o jumătate de oră, pentru că nu am interdicţia să intru.

BM: Ce părere aveţi de imaginea Craiovei?
AS: Nu discut despre cei care conduc oraşul pentru că îi judecă lumea. Sincer, nu îmi place. E un oraş mort, trist, nu se întâmplă nimic.

BM: Ce vă nemulţumeşte cel mai mult?
AS: Că fac în Piaţa Socio-Umană târg alimentar. Că au fost date afară de la mătură 300 de persoane, s-au angajat apoi 150. Oraşul aproape că îl mătură vântul şi îl spală ploile. Aştept să văd şi eu un proiect implementat din cele 96 de milioane de euro aprobate pe Planul Integrat de Dezvoltare, în 2009, când eram încă activ. S-au plimbat cu nişte dosare de la Craiova la Bucureşti. Intri în primărie, e pustiu. Nu au chef de muncă, poate le e dor de înjurăturile mele dimineaţa.

BM: V-aţi gândit să candidaţi sau speraţi să vă dea voie instanţa la primărie?
AS: Îmi doresc să cadă aceste restricţii, sunt puse aiurea. Puteau fi impuse unei persoane care e condamantă definitiv, or eu sunt cu prezumţia de nevinovăţie. Acest proces poate să dureze 10 ani, eu pot să candidez şi să ies de două ori primar. Nu e în regulă. Vreau să vin mai repede la primărie şi să ştiţi că voi candida.

BM: Cu familia v-aţi consultat?
AS: Soţia nu e de acord. Ea e toată ziua la biserică, se roagă să nu mai fiu primar. Nu va vota cu mine, iar Dumnezeu ascultă rugăciunile credincioşilor. Asta e marea mea problemă.

BM: Odată cu funcţia au apărut persoane care au încercat să intervină pentru favoruri cu atenţii. Sunt greu de refuzat?
AS: Atenţii şi cadouri am primit la evenimente. Toate problemele am încercat să le rezolv, doar dacă au fost legale. Cât a fost de cinstit Solomon? Ca orice primar din ţară.

BM: Cum va arăta oraşul peste cinci ani?
AS: Nu ştiu ce se întâmplă cu lumea până atunci. Criza ne pune pe gânduri pe toţi. Americanii au tras un semnal de alarmă că vine o nouă criză. Şi atunci e dezastru. Proiectele trebuie finalizate repede. Nu să stai doi ani după două pasaje, un târg de expoziţii şi şapte străzi.

BM: Ce primar merită craiovenii? Schiţaţi-i un portret.
AS: Să aibă 1,80 înălţime, 56 de ani, 106 kilograme. Lăsând gluma la o parte, trebuie să simtă că face parte din comunitate şi se implică în rezolvarea problemelor. Degeaba eşti frumos şi savant, dacă nu pui Craiova pe primul loc.

Stai pe craiova.adevarul.ro şi află ce „replică“ a dat viceprimarul Marinică Dincă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite