Localnicii din Bârca, unde a copilărit Păunescu, vor să vină la funeraliile acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

50 de localnici din comuna doljeană Bîrca, localitate în care Adrian Păunecu a copilărit, vor merge la înmormântarea acestuia. Primăria le va pune la dispoziţie un autocar, deaorece poetul a "ajutat enorm" localitatea, potrivit primarului Marin Popa.


"Sunt dărâmat. Mă aşteptam la acest deznodământ nefericit, dar am sperat tot timpul că-şi va reveni. Eu am ţinut tot timpul legătura cu el. Din păcate, de la internarea sa în spital nu am mai apucat să vorbim. Vom pune la dispoziţie un autocar să ne deplasăm la Bucureşti 50 de oameni, pentru că sunt multe persoane care vor să fie alături de el pe ultimul drum”, a declarat primarul din Bîrca, citat de Mediafax.

CITIŢI ŞI:

Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

El a spus că Adrian Păunescu "a făcut enorm" pentru comuna în care a copilărit. "Ar trebui ca lumea să vină la Bîrca să vadă câte a făcut pentru această comună şi pentru oamenii ei. Eu l-am cunoscut bine şi am fost prieten cu Adrian Păunescu şi cu tatăl lui. Părinţii lui au fost repartizaţi în Basarabia imediat după ce au terminat şcoala pentru învăţători. Apoi s-au reîntors aici", a mai spus primarul din Bîrca.

Poetul Adrian Păunescu a copilărit în comuna Bîrca, părinţii săi întorcându-se din Basarabia, unde au fost repartizaţi cu serviciul, când acesta avea doar un an. În comună, Adrian Păunescu mai avea doar casa părintească, pe care o îngrijeşte o vecină.

Potrivit edilului din Bîrca, Adrian Păunescu s-a implicat în rezolvarea problemelor pe care liceul din Bîrca le-a avut, oferind cadouri din contribuţii proprii elevilor de la liceu. Autorităţile locale au decis în 2003 ca Liceul Teoretic din Bîrca, la construcţia căruia a contribuit tatăl poetului, să poarte numele de Adrian Păunescu.

 Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la ora 7.15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu avea 67 de ani. Poetul s-a născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite