FOTO/VIDEO Ucenicul lui Coandă, în satul maestrului: „Lui îi datorez totul pentru descoperirile mele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multi-miliardarul american Gillis Patrick Flanagan, cunoscut în toată lumea pentru produsul Microhidrina, un tratament împotriva îmbătrânirii descoperit ca urmare a cercetăriilor lui Henri Coandă, a vizitat localitatea în care a copilărit savantul român.

Scund, îmbrăcat modest şi cu trăsături de bărbat care nu-şi arată vârsta, americanul a venit în localitatea doljeană Perişor împreună cu soţia, alături de care a făcut cercetări o viaţă întreagă.

VEZI GALERIE FOTO CU INVENTATORUL AMERICAN LA PERIŞOR

image

Mai citeşte şi:

Henri Coandă, la fel de prolific ca şi Da Vinci

În faţa statuii savantului român



„E un dar de la Dumnezeu să mă aflu aici. Îmi pare bine că am cunoscut locul unde şi-a petrecut copilăria Henry Coandă. Vorbesc în toată lumea despre descoperirile lui şi îi ofer tot creditul pentru ceea ce am făcut până acum", a mărturisit Flanagan. Americanul a privit cu interes imaginile cu Henri Coandă de pe pereţii muzeului şi le-a fotografiat cu telefonul mobil.

image



„Mintea mea e ca a lui Coandă"

Flanagan a spus că Henri Coandă i-a lăsat o parte din cercetările sale pentru că a fost impresionat de inteligenţa sa: „Mi-a spus că mintea mea e ca mintea lui şi de aceea mi-a lăsat munca sa pentru a o continua. Fântâna tinereţii, secretele apei erau cele mai importante lucruri din viaţa sa".

image

Pozând descoperirile mentorului său



Americanul avea 17 ani când l-a cunoscut pe Henri Coandă, în laboratoarele Pentagonului, în 1963. Impresionat de realizările tânărului care la 14 ani inventase neurofonul, un dispozitiv care transmite sunete din piele către creier, Coandă l-a făcut colaboratorul său, iar Flanagan a primit cercetările de-o viaţă ale savantului român privind apa vie sau apa Huzna.

image



Apa vie fusese descoperită de Coandă în diferite zone ale lumii unde oamenii trăiau peste 100 de ani. După moartea lui, americanul a continuat cercetările şi, după 30 de ani, a realizat două produse identice cu apa gheţarului Huzna din Pakistan, una din zonele vizitate de Coandă. Aşa ­s-au născut Active-H şi Crystal Energy, produsele care i-au adus faimă şi bani.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite