FOTO/VIDEO Şoferii craioveni au protestat în benzinărie cu poliţiştii în spatele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt protest al şoferilor nemulţumiţi de creşterea preţului bezinei a avut loc în această seară în Craiova. De la întâlnirea în parcarea supermarket-ului Billa până la benzinăria OMV Petrom de pe Calea Bucureşti şoferii au fost escortaţi şi supravegheaţi de poliţişti şi agenţi locali.

Cei peste 30 de tineri s-au întâlnit astăzi, în jurul orei 17.00, în parcarea supermarket-ului pentru a pune la punct ultimele detalii. Au numărat mărunţişul pe care l-au strâns, şi-au pornit maşinile şi au plecat spre benzinărie. Înainte să demareze în trombă, tinerii au fost avertizaţi de poliţiştii aterizaţi la faţa locului să nu perturbe traficul.

VEZI GALERIE FOTO DE LA PROTEST

image

Ajunşi la benzinărie, tinerii au blocat mai de o oră pompele. Au alimentat de câţiva bănuţi, au achitat în monezi de câte 5 bani şi şi-au spălat şi toate geamurile pentru a petrece mai mult timp la pompă, astfel încât ceilalţi clienţi să nu mai aibă loc de ei.Totul s-a întâmplat legal pentru că orice client are dreptul să stea cât doreşte în benzinărie.

image

„Am achitat de trei porniri că nu avem bani. Salarii mici, bani puţini. Câţi dintre noi avem locuri de muncă? Transportul în comun este compensat pentru pensionari, tinerii care sunt viitorul ţării nu primesc abonamente ieftine“, a declarat Gabriel Sârbu (24 de ani), unul dintre protestatari.

image

Cele peste 20 de maşini au fost în permenanţă supravegheate de poliţiştii care i-au urmat la benzinărie să se asigure că protestul se desfăşoară în condiţii normale. Maşinile de poliţie la un moment dat au blocat intrarea în benzinărie semnalând şoferii care nu ştiau de protestul tinerilor să nu încerce să intre.

image

Tinerii au spus că susţin iniţiativa răspândită pe internet privind decizia de a nu mai alimenta începând de luni, 17 ianuarie,de la benzinăriile OMV Petrom. Află mai multe despre această iniţiativă AICI.

Şoferii pregătesc boicotul benzinăriilor. Prima victimă a protestului – OMV Petrom. Transportatorii se alătură mişcării (VIDEO)

O parte dintre şoferii care au protestat astăzi au fost amendaţi la ultima acţiune de acest gen pentru perturbarea liniştii publice. Tinerii susţin că vor contesta amenzile fiindcă nu au făcut nimic ilegal.

„De ce să îmi dea amendă. Data trecută mi-a dat amendă 200 de lei, dar nu o plătesc. O să o contest. Cum poate să îmi demonstreze mie domnul agent constatator că am perturbat liniştea publică şi că am claxonat. Nu s-a întâmplat aşa. Am făcut ce facem şi acum“, a mai spus unul dintre tineri.

Află mai multe despre şoferii amendaţi după ce au protestat în benzinării AICI.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite