FOTO/VIDEO Craiova: Micuţul Sebastian a fost condus pe ultimul drum cu mesajul „Victimă a sistemului sanitar din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Bunica, copilul de 9 ani care a murit duminică după trei luni de comă provocată de o operaţie nereuşită, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sute de rude, prieteni şi colegi au fost alături de părinţii micuţului, sfâşiaţi de durerea provocată de moartea copilului lor.

Melodiile interpretate de Sebastian au răsunat din două boxe amplasate în faţa blocului din cartierul Rovine. Intrarea în scară a fost baricadată de poze cu micuţul, iar scările au fost presărate cu lumânări până la etajul II. Pe marginea trotuarului din faţa blocului a fost amplasat un banner de culoare neagră cu poza copilului şi mesajul „Victima unei culpe medicale“.

VEZI GALERIE FOTO

AFLĂ TOTE DETALIILE ACESTUI CAZ CUTREMURĂTOR:

Copil român, în moarte clinică la Viena

Tatăl copilului aflat în moarte cerebrală: „Nu vreau decât un singur lucru: Sebastian să fie din nou sănătos“

EXCLUSIV Scrisoarea copilului aflat în moarte cerebrală după o eroare medicală

Tatăl copilul care a decedat după ce a stat trei luni în comă. „ A murit îngeraşul meu. S-a stins într-un suspin prelung“

image

Toate fotografiile lipite pe parbrizele maşinilor celor care au participat la  înmormântare au avut inscripţionat mesajul „Victimă a sistemului sanitar din România“. Sfâşiaţi de durere, colegii de la Liceul de Artă Marin Sorescu au plâns în continuu purtând în piept poza celui care le-a fost prieten.



Ultimele aplauze pentru Sebastian După ce un sobor de preoţi a oficiat o slujbă în locuinţa micuţului, coşciugul de culoare albă a fost coborât pe scări. La ieşirea din scară a fost întâmpinat cu aplauze, ultimele pentru Sebastian, un copil-minune care a impresionat cu vocea sa caldă de înger la mai multe concursuri muzicale din ţară.

image



În spatele coşciugului părinţii lui Sebastian şi alte rude apropiate, plângând, nici nu au mai avut puterea să strige de durere. Tatăl băiatului a izbutit să ridice capacul de la sicriu pentru a-şi vedea pentru ultima oară fiul. După câteva minute bune de aplauze, cortegiul funerar a luat drumul cimitirului Ungureni, unde micuţul îşi va duce somnul de veci.

image
image


Cu lacrimi în ochi, de la rude până la simpli trecători, toţi i-au spus adio celui care luni ar fi trebuit să meargă la şcoală în clasa a III-a.

image

„Vom înfiinţa Fundaţia «Stop Neglijenţei Medicale din România» pentru a ajuta copii în situaţii asemănătoare“, a declarat luni, Marius Bunica, tatăl copilui.



Sebastian Bunica a fost operat în luna iunie de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti care i-au atins vena cavă  inferioară, micuţul intrând în comă.

image
image

Părinţii au făcut eforturi financiare mari şi l-au dus la o clinică privată din Viena, însă, după trei luni de comă, Sebastian nu a mai putut lupta. Rezultatul autopsiei arată că băiatul a murit de insuficienţă multiorganică acută.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite