Covei Jr. a ieşit din închisoare şi s-a dat pe Brazda lui Novac: „Rahova? Cel mai prost loc din viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Covei
Iustin Covei

Eliberat condiţionat/ controversatul fiu de magistrat a ajuns ieri-noapte la Craiova, unde a fost aşteptat de gaşca sa. Iustin Covei, de 22 de ani, băiatul judecătorului doljean Marin Covei, arestat preventiv în septembrie 2009 pentru fraude cu carduri bancare, a fost eliberat luni seară de la Penitenciarul Rahova.

După un an petrecut la Rahova printre cei mai teribili infractori, Iustin Covei a pornit azi-noapte spre Craiova, oraşul care l-a făcut celebru şi l-a adus în atenţia maximă a mass-media, imediat după ce a părăsit închisoarea. Însoţit de apropiaţi şi de câţiva prieteni, vitezomanul Covei a ajuns în Bănie la trei ore după ce a fost eliberat. Nerăbdător, a mers să-şi întâlnească amicii în cartierul Brazda lui Novac, la obişnuitul loc de întâlnire, unde de altfel a creat şi cele mai multe probleme. Potrivit unor surse din anturajul său, Iustin nu a catadicsit să îşi viziteze nici părinţii, nici bunica, din a cărei casă a fost săltat anul trecut de procurorii DIICOT. El a stat până spre dimineaţă şi le-a spus poveşti despre locul caracterizat de el la ieşirea din închisoare drept „cel mai prost din viaţa mea“.  

Judecat în libertate

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au fost de părere că tânărul poate fi judecat în libertate pentru presupuse infracţiuni informatice. Decizia CAB este definitivă. Alături de Covei au mai fost eliberaţi alţi opt presupuşi complici de-ai săi. Aceştia au fost puşi în libertate sub control judiciar. Iustin Covei nu are voie să părăsească municipiul Craiova decât pentru a merge la termenele de judecată, să ia legătura cu persoanele implicate în dosar sau să deţină şi să folosească arme. Covei jr. şi presupuşii săi complici au fost trimişi în judecată pentru iniţierea, constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice.

Potrivit DIICOT, cercetările efectuate în cauză au conturat existenţa, pe raza municipiului Craiova, a patru grupări infracţionale, cu legături între ele, care îşi derulau activitatea infracţională atât în România, cât şi în străinătate. Potrivit DIICOT, gruparea coordonată de Iustin Covei şi de Petrel Hălănel, formată din aproximativ 20 de persoane, era una dintre cele patru mari reţele craiovene care se ocupau cu fraude bancare din bancomate, de tip skimming. Iustin Covei era cel care retrăgea în mod fraudulos banii din bancomate, iar Petrel Hălănel avea ca sarcină confecţionarea echipamentelor pentru filmarea PIN-urilor şi citirea datelor de pe carduri care se montau pe bancomat. Astfel de echipamente au fost confecţionate, conform procurorilor, şi în locuinţa lui Iustin Covei din Craiova.

Alte şapte dosare penale

În acest dosar, procurorii au pus sechestru pe mai multe autoturisme - Ferrari 360 Modena, Audi A4, Audi TT Quatro, Mercedez Benz C200 Kompressor, BMW 525, BMW 765, Volkswagen, Bentley Continental GT şi AUDI Q7. De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 34.000 de euro, 9.000 de lire sterline, 1.870 de dolari şi 26.000 de lei. Covei a fost arestat, alături de alte 12 persoane, dupa ce ar fi scos din conturi 20 de milioane de euro. Covei a devenit cunoscut în Craiova în urma scandalurilor în care a fost implicat, pe numele său figurând, de-a lungul timpului, şapte dosare penale. Lista problemelor sale cu justiţia este însă mult mai bogată. VEZI AICI

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite