Fiul penal al judecătorului Marin Covei, eliberat din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Covei
Iustin Covei

Iustin Covei, fiul magistratului craiovean Marin Covei, va fi eliberat din Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis astăzi cererea de eliberare sub control judiciar a tânărului şi a altor opt persoane arestate în lotul "Covei" şi trimise în judecată pentru fraude informatice. Decizia CAB este definitivă, astfel că cei nouă vor fi eliberaţi de îndată.

Iustin Covei se află în arest preventiv din luna septembrie a anului trecut, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În luna martie 2010, Covei jr. a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu alţi 17 complici. Craioveanul a fost reţinut pe 17 septembrie anul trecut de către ofiţerii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate, fiind arestat preventiv pentru 29 de zile. Pe 10 februarie 2010, judecătorii Tribunalului Bucureşti au prelungit durata arestării preventive a celor 18 inculpaţi, pentru încă 30 de zile.

Potrivit DIICOT, gruparea coordonată de Iustin Covei şi de Petrel Hălănel, formată din aproximativ 20 de persoane, era una dintre cele patru mari reţele craiovene care se ocupau cu fraude bancare din bancomate, de tip skimming. Iustin Covei era cel care retrăgea în mod fraudulos banii din bancomate, iar Petrel Hălănel avea ca sarcină confecţionarea echipamentelor pentru filmarea PIN-urilor şi citirea datelor de pe carduri care se montau pe bancomat. Astfel de echipamente au fost confecţionate, conform procurorilor, şi în locuinţa lui Iustin Covei din Craiova.

CITEŞTE ŞI: Covei, fotografiat de 38 de ori când „trăgea“ cu cardul

Tânărul a devenit faimos în România pentru scandalurile în care a fost implicat. La un moment dat, pe numele său existau cel putin sapte dosare penale, printre capetele de acuzare numarându-se conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis, vătămare corporală, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri sau tulburarea ordinii publice.

Iata cazurile în care Covei jr. a fost implicat: 

aprilie 2002 - A distrus un Oltcit pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP)

mai 2003 - A fost prins la volanul unui BMW neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia: NUP

ianuarie 2004 - A intrat armat un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat doar la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere

februarie 2004  - A provocat un grav accident rutier, conducand cu viteza excesiva un autoturism Mitsubishi neînmatriculat.  Soluţia: două luni de detenţie, dar tot cu suspendare.

aprilie 2004 - A intrat cu un scuter într-o maşina a Poliţiei. A fost doar amendat

iulie 2004  - A bătut un taximetrist căruia i-a luat şi staţia radio. Dosar soluţionat cu NUP.

august 2005 - A dezbrăcat un tânăr pentru a-l fotografia, apoi l-a băgat într-o pubelă. Tânărul şi-a retras plângerea, soluţia-NUP

ianuarie 2006 - A fost acuzat că a înjunghiat o tânără, însă în timpul cercetărilor aceasta a declarat că totul a fost o greşeală. S-a dispus NUP, pentru că tânăra şi-a retras plângerea.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite