Elevul din Filiaşi care şi-a lovit un coleg ce a murit apoi la spital a avut discernământ, potrivit unei expertize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de 14 ani de la şcoala din Filiaşi care şi-a lovit un coleg, acesta din urmă decedând apoi la spital, a avut discernământ în momentul comiterii faptei, au stabilit membrii comisiei care au făcut expertiza psihiatrică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu, rezultatele expertizei arată că elevul agresor a fost "perfect lucid".

"Raportul indică faptul că elevul de 14 ani a fost perfect lucid şi a acţionat cu discernământ în momentul în care şi-a lovit colegul de clasă", a declarat Magda Bădescu.

Procurorii spun că expertiza psihiatrică era necesară pentru că elevul are 14 ani, iar la această vârstă, potrivit Codului Penal, se răspunde penal doar dacă se dovedeşte că în săvârşirea faptei acesta a avut discernământ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj aşteaptă şi rezultatele histopatologice pentru că este foarte posibil ca victima să fi suferit şi de alte afecţiuni care ar fi putut duce la deces.

Copilul va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Un elev în vârstă de 14 ani de la şcoala generală din Filiaşi a murit la spital, în 16 mai, după ce s-a bătut în clasă cu un coleg.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în pauză, imediat după ora de religie. Astfel, imediat după ce profesoara de religie a ieşit din clasă, cei doi copii, ambii în vârstă de 14 ani, elevi în calasa a VII-a, au început să se certe, s-au împins, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de uşa unui dulap şi s-a prăbuşit în stare de inconştienţă. Elevii care au asistat la incident au alertat cadrele didactice, care au sunat la 112. Copilul a fost dus cu o ambulanţă la spitalul din localitate, însă nu a putut fi salvat.

Reprezentanţii Şcolii generale din Filiaşi susţineau că totul s-a petrecut în mai puţin de cinci minute şi că a pornit de la o joacă între copii, transmite Mediafax.

Rezultatele parţiale ale necropsiei arătau că băiatul a murit în urma unui stop-cardiorespirator provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală.

În acest caz Parchetul Tribunalului Dolj a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Citește și:

Elevul de 14 ani ce şi-a lovit un coleg care a murit la spital riscă să rămână repetent

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite