Elevul de 14 ani ce şi-a lovit un coleg care a murit la spital riscă să rămână repetent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de 14 ani care şi-a lovit, marţi după-amiază, un coleg în abdomen, la o şcoală din Filiaşi, iar acesta a murit la spital, riscă să rămână repetent şi să-i fie scăzută nota la purtare, decizia sancţiunii urmând să fie luată de o comisie de anchetă din unitatea şcolară.

O comisie de anchetă constituită la nivelul unităţii de învăţământ va decide sancţiunea pe care elevul o va primi, hotărârea urmând să fie luată la finalizarea cercetărilor efectuate de către procurori, transmite Mediafax.

Comisia de anchetă a fost constituită miercuri, iar din ea fac parte mai multe cadre didactie ale şcolii, printre care şi cei doi directori ai unităţii de învăţământ. Membrii comisiei au început să facă verificări, iar în zilele următoare vor transmite rezultatul la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Elevul de 14 ani care şi-a lovit un coleg a încălcat articolul 112, alin "l", din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru că a manifestat agresivitate în comportament faţă de colegi.

Potrivit directorului adjunct al şcolii generale din Filiaşi, elevului i-ar putea fi scăzută nota la purtare şi riscă să fie exmatriculat şi chiar să rămână repetent.

"Elevului ar putea să-i fie scăzută media la purtare sub 6.00, iar asta ar însemna, potrivit regulamentului şcolar, să rămână repetent. Decizia va fi luată de comisia de ancheta. Eu, personal, am să votez să nu fie lăsat repetent pentru că oricum este şocat după cele întâmplate şi nu aş vrea să îl bulversăm mai rău. Vom lua decizia şi în funcţie de verdictul dat de procurori", a declarat Dan Dinu, director adjunct al şcolii generale din Filiaşi.

Un elev în vârstă de 14 ani de la o şcoală din Filiaşi a murit la spital, marţi după-amiază, după ce s-a bătut în clasă cu un coleg. Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la şcoala generală din Filiaşi, în pauză, imediat după ora de religie.

Procurorul care se ocupă de acest caz a afirmat că trebuie stabilit dacă băiatul care l-a împins pe elevul de 14 ani a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

El a mai spus că, dacă expertiza psihiatrică va arăta că băiatul a avut discernământ, acesta va răspunde penal.

Medicul legist care a făcut necropsia a afirmat că băiatul a murit în urma unui stop-cardiorespirator, provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală. Cel mai probabil, copilul a primit doi pumni în abdomen. Legiştii mai spun că băiatul avea escoriaţii şi la membre, dar şi la cap, însă acestea nu au legătură cu decesul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite