Duşuri reci pentru datornicii de top. Termoficare închide conducta de apă caldă la începutul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de craioveni vor rămâne fără apă caldă de la 15 iunie
Mii de craioveni vor rămâne fără apă caldă de la 15 iunie

După sistarea apei calde către 32 de asociaţii, Regia de Termofi care vrea să închidă conducta altor mii de restanţieri. Numărul craiovenilor cu datorii mari la întreţinere şi care sunt ameninţaţi cu executarea silită a ajuns la peste 570 de persoane.

Datoriile Regiei Autonome de Termoficare Craiova către furnizorul de cărbuni presează autorităţile să ia măsuri drastice faţă de oltenii restanţieri. După ce, în urmă cu o lună, regia a sistat furnizarea de apă caldă către primele 32 de asociaţii din topul datornicilor, conducerea se pregăteşte să
ia măsuri drastice şi faţă de următoarele zone cu restanţe considerabile. Asociaţiile care vor face duşuri reci de la 15 iunie sunt din cartierele Craioviţa
Nouă, Rovine, Lăpuş, 1 Mai şi Brazda lui Novac, unde s-au acumulat datorii de peste 24 milioane de lei. „Lista asociaţiilor cu datorii nu se termină aici. Mai urmează şi alte asociaţii care au restanţe destul de mari“, a declarat Nicolae Degeratu, directorul tehnic al Termoficării.

Regia taie în carne vie

O altă problemă întâmpinată de conducerea Regiei este lipsa de comunicare cu preşedinţii asociaţilor de proprietari sau locatari. Potrivit reprezentanţilor Termoficării, mulţi dintre aceştia refuză să vină la şedinţe, regia neştiind sigur dacă printre blocurile care rămân fără apă caldă se regăsesc numai rău-platnici. O parte dintre craioveni se poate trezi fără apă caldă la robinet din cauza locatarilor cu datorii din blocurile vecini, dar şi a autorităţilor care nu ştiu să comunice. Restanţele oltenilor faţă de Termoficare au depăşit suma de 170 de milioane de lei, regia fiind constrânsă de Complexul Energetic să achite cărbunii de care are nevoie oraşul iarna următoare. În ciuda sistării apei calde în luna mai, autorităţile nu au reuşit să recupereze o sumă mare de bani, încasările având loc cu ţărâita.

Află AICI lista asociaţiilor cu datorii care vor rămâne fără apă caldă la 15 iunie

Află AICI lista asociaţiilor care au rămas deja fără apă caldă

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite