Craiovenii, despre scandalul "Mită pentru angajare la spital": "8.000 de euro şpagă? E exagerată suma"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii comentează cazul asistentului medical de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, cercetat după ce a primit mită de la o femeie.

Reporter: Cum comentaţi cazul asistentului medical care a cerut mită 8.000 de euro unei femei căreia i-a promis că îi va pune pile pentru angajare la spital?


Dinu Ciocan (foto jos), 47 de ani, croitor: „8.000 de euro şpagă? E exagerată suma, n-am mai auzit de aşa ceva. Dar m-am obişnuit să se încalce legea la noi în ţară...”

image


Anghelina Dan (foto jos), 37 de ani, tâmplar: „Ar trebui ca şpaga să se pedepsească cu închisoarea. Nu este posibil aşa ceva!”

image


Adrian Selea (foto jos), 22 de ani, masterand: „Se practică şpaga, dar după cum se aplică legea în România, nu prea se iau măsuri în cazuri de-astea.”

image


Ioan Floricel (foto jos), 58 de ani, crucer: „Tot am auzit de şpagă în instituţiile de stat. Cum să iei, domne’, mită când ai şi salariu de la stat?”

image


Constantin Alexe (foto jos), 61 de ani, croitor: „În loc să aibă grijă de bolnavi, ei iau şpagă? Oricum eu am o părere proastă despre spitale, când aud şi de mită, cu atât mai rău”

image

Cercetat pentru trafic de influenţă

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova este în centrul unui scandal, după ce un asistent medical a fost reţinut de oamenii legii. Procurorii spun că asistentul Silviu Măceşanu (foto jos) a cerut 8.000 de euro mită unei femei, căreia i-a promis că îi va pune o pilă la angajare. Potrivit procurorilor, salariatul spitalului a declarat că banii urmau să fie daţi conducerii spitalului. Asistentul medical care a apucat să primească 3.250 de euro şi-a recunoscut fapta. În prezent este cercetat în libertate pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Oamenii legii spun că e posibil să scape cu închisoare cu suspendare şi să-şi piardă locul de muncă.

image

Citeşte AICI mai multe date despre acest caz:

Asistent medical de la Compartimentul de Reanimare al Spitalului de Boli Infecţioase, în arest pentru trafic de influenţă. Angajatul a cerut mită 8.000 de euro

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum decurge ancheta în acest cazul "Mită pentru angajare" de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite