Asistent medical de la Compartimentul de Reanimare al Spitalului de Boli Infecţioase, în arest pentru trafic de influenţă. Angajatul a cerut mită 8.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Măceşanu, asistent medical la Compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, a stat în arestul poliţiei 24 de ore, fiind cercetat pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Procurorii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au spus că Silviu Măceşanu a fost ajuns ieri în arestul poliţiei pentru 24 de ore, pentru că a pretins unei femei suma de 8.000 de euro, promiţându-i că va interveni pentru angajare. Ordonanţa de reţinere a asistentului a expirat astăzi, însă procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj spun că angajatul va fi cercetat în stare de libertate. "Asistentul medical va fi cercetat pentru infracţiunea de trafic de influenţă. În luna octombrie a anului trecut, acesta a cerut unei femei 8.000 de euro, spunându-i ca are pile la conducerea spitalului şi că va interveni, pentru a o angaja ca asistent medical", a declarat procuror Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorii spun că femeia înşelată a depus plângere în urmă cu două luni şi că a apucat să-i dea asistentului suma de 3.250 de euro, restul banilor urmând să fie înmânaţi în a doua tranşă. 

Şi-a recunoscut fapta

image

"Asistentul medical şi-a recunoscut fapta, că a primit aceşti bani. Deşi a promis că va interveni pentru angajare, nu s-a întâmplat acest lucru", a declarat comisar-şef Ionel Gone, din cadrul DGA. Potrivit unor surse din rândul procurorilor, femeia a povestit că s-a împrumutat în bancă şi de la prieteni ca să-i dea asistentului aceşti bani. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, conferenţiar doctor Iulian Diaconescu, spune că nu cunoaşte detalii despre acest caz. "Am înţeles că asistentului medical i-au fost luate declaraţii. Cercetarea fiind în curs de desfăşurare, nu pot da mai multe informaţii. În luna octombrie a anului trecut, eu eram managerul acestui spital, însă nu am legătură cu acest caz", a spus managerul spitalului.

Procurorii spun că Silviu Măceşanu nu va fi cercetat pentru luare de mită, deşi şi-a recunoscut fapta, pentru că nu ocupă o poziţie de decizie în cadrul instituţiei. Cel mai probabil, spun procurorii, asistentul îşi va pierde locul de muncă. Soţia asistentului medical de la Compartimentul de Reanimare este economistă la Serviciul Personal al unităţii. Aceasta le-a declarat procorurilor că nu ştia nimic despre ceea ce făcea soţul său.

A fost asistent-şef la Secţia de Pediatrie

Silviu Măceşanu a lucrat ca asistent-şef la Secţia de Pediatrie e Spitalului de Boli Infecţioase, după care a fost transferat la Secţia de Tuberculoză din cadrul unităţii medicale. În urmă cu două luni, a fost numit asistent medical la Compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă, compartiment  amenajat în luna februarie a acestui an.

Infracţiunea de trafic de infuenţă se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani. În cazul asistentului, spun oamenii legii, pedeapsa va fi mai mică, pentru că şi-a recunoscut fapta. Silviu Măceşanu poate scăpa cu închisoare cu suspendare, potrivit avocaţilor.

Vezi imagini cu asistentul medical care a stat în arestul poliţiei mâine, în Adevărul de Oltenia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite