Craiova EXCLUSIV: Cititorii Adevărul vor să-l ajute pe românul din Spania care a intrat în comă din prea multă muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Articolele publicate în exclusivitate de Adevărul, despre fostul militar român care a ajuns pe patul de spital din Peninsula Iberică, după ce a muncit până la epuizare, au stârnit reacţii printre cititori.

Românii care au aflat de cazul lui Gabriel Midan (38 de ani), craioveanul care a plecat la muncă în străinătate şi care s-a prăbuşit la pământ, au scris pe adresa de e-mail a redacţiei şi au lăsat comentarii, prin care solicită un cont unde să doneze bani pentru tânărul bolnav.

Află aici întreaga poveste a românului adus în comă de suprasolicitarea la serviciu

Fostul militar român intrat în comă în Spania din prea multă muncă dă semne de revenire

O cunoştinţă a doljeanului, care însă a vrut să-şi păstreze anonimatul, a postat un comentariu la articolul "Fostul militar român intrat în comă în Spania din prea multă muncă dă semne de revenire", prin care îşi afirmă solidaritea faţă de suferinţa olteanului doborât de muncă. "Dacă familia are nevoie de ceva, să deschidă un cont şi vom dona cât vom putea!", a scris unul dintre cei care îl cunosc pe Gabriel. Şi românii din diaspora care au auzit de acest caz, spun că e nevoie de un sprijin financiar pentru fostul militar român. "Haideţi să fim alături de Gabriel şi de familia lui cu ce putem noi. Câţiva euro, dar dacă sunt mulţi (mă refer la românii din străinătate) vor fi de folos familiei care face parte. Sunt din Austria şi voi dona, dar am nevoie de datele personale şi condurile din bancă", a scris un alt cititor, fără să-şi facă public numele. 

Familia craioveanului nu mai face faţă situaţiei

Mai mulţi cititori au scris pe adresa gabriela.popescu@adevarul.ro, pentru a solicita acelaşi lucru. Oamenii cer un cont, pentru a dona bani şi a-l salva pe tânărul în stare gravă în Spania. Solidaritatea românilor vine într-un moment dificil pentru părinţii lui Gabriel care, după cum spun, sunt într-o situaţie disperată. "Stau în chirie şi nu mai am cu ce să plătesc. Sunt obligată să rămân în Spania până ce copilul meu se va face bine, pentru că trebuie să îl supraveghez. Deşi şi-a revenit din comă, medicii mi-au spus că se poate sufoca în orice moment", ne-a spus din Spania Ioana Midan, mama craioveanului.

Cei care vor să îl ajute românul din Spania, care a fost la un pas de moarte, pot depune orice sumă în conturile RO59CECEDJ1008RON0739283 (cont în lei, CEC BANK) sau RO39CECEDJ10B2EUR0919978 (cont în euro, CEC BANK), titularul conturilor fiind Ion Midan.

Gabriel Radu Midan (38 de ani) s-a prăbuşit într-un restaurant din Peninsula Iberică, în urmă cu două săptămâni, după ce a lucrat până la epuizare ca bucătar-ospătar la un restaurant din Avila, ca să-şi întreţină familia din România. Olteanul a lucrat ca militar la Unitatea 1047 din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite