Craiova EXCLUSIV: Fostul militar român intrat în comă în Spania din prea multă muncă dă semne de revenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Radu Midan (38 de ani), fost militar în Bănie, pe care munca până la epuizare l-a băgat în spital în Spania, reacţionează la mesajele mamei sale.

Părinţii craioveanului spun că azi-noapte, în jurul orei 2.00, Gabriel a deschis ochii, în momentul când mama sa a intrat pe uşă. "Când l-am văzut că se uită la mine, m-am închinat. Îl ştiam inconştient. M-am ferit să plâng, am zis să fiu tare, să îl încurajez", ne-a spus, din Spania, Ioana Midani (foto jos), mama tânărului. Aceasta ne-a mai povestit că fiul său a stat aşa câteva minute bune, după care a adormit.

Ioana Midan, mama fostului militar, alături de Adrian, fiul craioveanului care zace în Spania

image

Sărăcia din ţară l-a împins să muncească în străinătate

"Muncea ca robul, pentru un trai mai bun, nu să ne pricopsim. Doamne, nu-l lăsa să moară!"

În timpul ce era treaz, craioveanul ar fi făcut anumite gesturi, semn că îşi revine. "L-am întrebat dacă se bucură că mă vede şi a dat din cap că «da». Nu credeam că e adevărat. Atunci i-am luat mâna şi i-am pupat-o. Am simţit ca mi-a strâns degetele", a adăugat mama bărbatului. Potrivit acesteia, medicii au spus că nu se mai declară rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

"Săraci, dar împreună"

"Doctorii mi-au zis că, dacă lucrurile merg tot aşa, săptămâna viitoare îl deconectează de la aparate, ca să îl putem duce în salon. Însă m-au sfătuit  să îl supraveghez zi şi noapte, ca să fiu lângă el, în caz că se sufocă. Nu că ar fi grav, dar să prevenim orice situaţie", a completat mama lui Gabriel. De când au auzit vestea, tatăl şi fiul lui Gabriel se roagă întruna ca tânărul să se însănătoşească. "Dacă se face bine, nu îl mai las niciodată să plece de lângă noi. Mai bine săraci, numai să fim împreună. Un codru de pâine să avem, dar să fim cu toţii la masă", a spus Ion Midan, tatăl lui Gabriel (foto jos).

image

Gabriel Radu Midan (38 de ani) s-a prăbuşit într-un restaurant din Peninsula Iberică, în urmă cu două săptămâni, după ce a lucrat până la epuizare ca bucătar-ospătar la un restaurant din Avila, ca să-şi întreţină familia din România. Olteanul a lucrat ca militar la Unitatea 1047 din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite