Craiova: Singurul spital din România care a învins Ministerul Sănătăţii în lupta pentru paturi este la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Spitalului Filantropia au dat în judecată Ministerul Sănătăţii pentru că a cerut reducerea numărului de paturi din unitatea medicală. Curtea de Apel Craiova le-a dat câştig de cauză. Ministerul poate face recurs până mâine.

Reprezentanţii Sindicatului Sanitas de la Spitalul „Filantropia” , Craiova, au primit astăzi de la Curtea de Apel decizia prin care îşi va păstra cele 27 de paturi, pe care Ministerul Sănătăţii urma să le scoată din spital.

image

Instituţia din Bănie este prima din România care a învins ministerul, în această problemă. „Ordinul ministerului emis la 1 iulie prevede ca spitalul să renunţe la aceste saltele, înainte de a fi preluat de autorităţile locale. Ne-am opus din start, pentru că la noi pacienţii vin încontinuu şi nu am avea unde să-i internăm. Spitalul este supraaglomerat”, a declarat asistent medical Constanţa Bărbulescu, lider de sindicat Sanitas al unităţii medicale (foto jos).

image


Avalanşă de bolnavi


Sindicatul a depus în luna iunie o plângere la minister, după care a acţionat în instanţă ordinul. Săptămâna trecută, Curtea de Apel a dat drept de cauză cadrelor. „Ne aşteptam la acest rezultat, fiindcă măsura ministerului era abuzivă. Nu aveau cum să ia din paturi, în condiţiile în care la Cardiologie numărul bolnavilor creşte alarmant, iar la Neonatologie, de unde  trebuiau să fie luate cinci paturi, vin pe lume tot mai mulţi bebeluşi”, a adăugat asistent medical Constanţa Bărbulescu.

Aşa au fost îngrijiţi la începutul lunii bebeluşii de la Spitalul Filantropia!

image


Cotidianul Adevărul a publicat în exclusivitate situaţia nou-născuţilor de la Secţia de Neonatologie a Spitalului Filantropia, care erau internaţi câte doi pe pat. Medicii au reclamat situaţia şi au spus că micuţii erau în pericol de a se infecta, pentru că nu se aloca suficient timp pentru sterilizarea camerelor. 

Doctorii au spus că nou-născuţii erau în pericol de a căpăta infecţii, pentru că stăteau înghesuiţi pe aceeaşi saltea.

image

Vezi AICI în ce condiţii au fost îngrijiţi bebeluşii, în primele zile de viaţă:

Sufocaţi pe patul de spital, bebeluşii sunt în pericol să se infecteze

Află de AICI care a fost reacţia autorităţilor în acest caz:

"Nu este nimic în neregulă acolo. Totul este sub control"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite