Craiova: Răscruciul vibraţiilor în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii prezenţi aseară la Galeria de Artă Craiova au avut parte de un moment artistic deosebit, sunet şi pictură oferit de pictorul Silviu Bârsanov şi prietenii săi olteni, dar şi de invitaţii săi veniţi de dincolo de Dunăre.

Publicul a putut vedea lucrările expuse la Galeria de Artă ce poartă semnătura unor tineri artişti plastici bulgari, dar şi a celor craioveni. Organizatorii spun că au încercat prin această manifestare să îmblânzească furia oamenilor, care din diverse motive devin din ce în ce mai agresivi, făcând referire la recentele evenimente violente din trafic “Tema de anul acesta este cea a vibraţiilor în oraş, care, poate, vor îmblânzi furia oamenilor din jurul nostru. Evenimentul îşi propune o împăcare a omului cu el însuşi”, a declarat Silviu Bârsanov. Scenografia realizată apoi în clubul Agora Artelor Arhitecturii a avut parte de un moment artistic deosebit susţinut de soprana Ilinca Zamfir alături de arhitecţii Cristi Ciomu –clape şi Iulian Albu -chitară.

Printre invitaţi s-au numărat artiştii bulgari Bogdan Alecsandrov şi Katerina Dyulgerova, o tânără speranţă a artei bulgare. „Prin promovarea ideii de intersecţie a artelor sub titlul generic de „Răscruci“ se doreşte pe de altă parte şi punerea în evidenţă a conexiunilor dintre arte şi artişti, a mai spus pictorul Silviu Bârsanov.  Primul eveniment, denumit generic Răscruci a avut loc pe 1 august 2002, „Răscruci mitografii”.

Prin aceste evenimente culturale, Craiova încearcă să intre în rândul marilor oraşe europene. „Din păcate, la Craiova, cultura lipseşte cu desăvârşite. Timid, mai vezi câte un eveniment pe ici pe colo. Nu că nu s-ar desfăşura acte de cultură, dar sunt călcate de „maşinile poliţiei”, a mai spus Silviu în recunoscutul său stil umoristico-artistic.

Răscruciul a debutat în urmă cu câteva zile la Vâlcea, unde artiştii Silviu Bârsan, Oana Stancu, de la Teatrul Colibri, Ilinca Zamfir şi Arhitectul Iulian Albu au inaugurat patru ateliere pentru artiştii din zonă. Lucrările artiştilor plastici din Bulgaria şi România vor fi expuse timp de zece zile la Galeria de Artă din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite