FOTO Craiova: Împuşcături în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal soldat cu împuşcături în Craiova. Doi tineri sunt anchetaţi la poliţie pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Cei doi şoferi s-au luat la ceartă după ce unul dintre ei s-a simţit lezat că celălalt nu i-a acordat prioritate în sensul giratoriu de pe strada Nanterre.

UPDATE, ORA 19:00

Bogdan Cosmulescu, reţinut de procurori pentru că a împuşcat în trafic o persoană cu care a avut o altercaţie, a fost arestat în această seară pentru 15 zile de către magistraţii Judecătoriei Craiova, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

UPDATE, ora 17:00

Bogdan Cosmulescu, şoferul care a tras cu un pistol cu bile în celălalt conducător auto a fost reţinut pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Procurorii vor cere mandat de cercetare.

UPDATE, ora 14:00

Conflictul a pornit de la faptul că tânărul împuşcat nu i-a acordat prioritate de trecere unul alt şofer în giratoriul de pe strada Nanterre. Incidentul s-a produs azi-dimineaţă, aproape de centrul Craiovei, la intersecţia străzilor Nanterre cu Horia.

Potrivit oamenilor legii, conflictul a pornit de la o banală greşeală în trafic: Florin Stania (28 de ani), aflându-se la volanul unui autoturism marca Dacia 1300, nu i-a acordat prioritate de trecere lui Bogdan Cosmulescu (23 de ani), aflat la volanul unui maşini marca Dacia 1310 în gigatoriul de la intresecţia străzii Mărăşeşti cu strada Horia.

„Agresorul l-a urmărit până pe strada Nanterre unde a avut loc o altercaţie. Unul dintre tineri i-a aplicat o lovitură de pumn în zona feţei celuilalt tânăr iar acesta l-a împuşcat în zona abdomenului cu o armă neletală de la distanţa de aproximativ un metru“, a explicat comisarului-şef de la secţia 3 Poliţie Craiova, Popa Mauriciu.

Florin Stănia a fost transportat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova. Potrivit medicilor, acesta s-a ales cu o rană superficială.
„Pur şi simplu a scos pistolul şi a tras în mine. Am văzut că ţinea mâna la brâu dar nu am crezut că are pistol, bănuiam că are cuţit. E ca în Vestul sălbatic în Craiova“, a declarat Florin Stănia de pe patul de spital.

Florin Stania spune că îl va da în judecată pe agresor

image

Pe de altă parte, Bogdan Cosmulescu susţine acesta că l-a împuşcat pe tânăr în legitimă apărare. „A năpădit cu pumnii pe mine să mă snopească în bătaie. Decât să mă umple de sânge, ce era să fac? Am reacţionat în legitimă apărare“, susţine acesta.

Bogdan Cosmulescu susţine că a fost agresat de tânărul împuşcat

image

Potrivit poliţiştilor, Bogdan Cosmulescu deţine permis de port-armă neletală de patru luni. Cei doi tineri s-ar putea alege cu dosar penal. Potrivit comisarului-şef Popa Mauriciu, după finalizarea anchetei, poliţiştii vor înainta dosarul Parchetului pentru ultraj contra bunelor moravuri.

UPDATE ORA: 12,30  Potrivit poliţiei, mai mulţi taximetrişi care se aflau în zonă sunt martori ai incidentului. Ei se află acum la poliţie pentru a da declaraţii. 

"Cercetările sunt în fază incipientă. Urmează să se stabilească cu exactitate situaţia de fapt. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova se va analiza materialul probatoriu şi, în funcţie de elementele constitutive se va contura infracţiunea", a declarat  agent Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj.

Un şofer din Craiova a fost rănit, în această dimineaţă, după ce a fost împuşcat cu un pistol cu bile de cauciuc, în timpul unei altercaţii pe care a avut-o în trafic cu un alt şofer. Incidentul a avut loc în zona Calea Bucureşti, pe strada Nanterre, după ce unul dintre şoferi nu i-a acordat prioritate celuilalt, într-un sens giratoriu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, agent Amelia Căprărin, Florin Stania, de 28 de ani, din Craiova, ar fi pătruns în sensul giratoriu fără a-i acorda prioritate lui Ştefan Cosmulescu, de 22 de ani.

Cei doi s-au luat la ceartă, după care a urmat o şicanare în trafic. La un moment dat, cei doi şoferi au oprit la intersecţia dintre străzile Horia şi Nanterre, iar Cosmulescu a scos un pistol cu bile cu care a tras spre celălalt şofer.

În urma incidentului, Florin Stania a fost rănit, fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.  Conform sursei citate, şoferul care a tras cu pistolul avea permis port-armă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite