Psihologii, despre tinerii de elită care îşi doresc o carieră peste hotare: "Sunt dezamăgiţi, demoralizaţi, se simt anonimi în comunitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un psiholog din Craiova explică de ce tinerii români cu rezultate deosebite la învăţătură visează să lucreze în străinătate.

Mihail Jianu, psiholog în Craiova, spune că tinerii de elită sunt mai hotărâţi să părăsească România când văd că munca nu le este răsplătită după merit. "Societatea nu mai oferă sprijin moral şi financiar, din cauza lipsei valorilor şi a principiilor morale. Aceşti tineri sunt dezamăgiţi,  demoralizaţi, se simt anonimi în comunitate, nu sunt valorizaţi corespunzător", a declarat psihologul Mihail Jianu.

Povestea unui medicinist de elită din Craiova care luptă să ajungă neurochirurg în America: "Aici nu ţi se dă şansa să te perfecţionezi, nu ai cu ce"

Raul Filip Mureşan este student în anul I la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Raul Filip Mureşan (foto sus), student de elită la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, şi Alexandru Oprea (foto jos), un elev care a câştigat numeroase medalii şi trofee la concursurile de matematică, informatică şi şah, sunt doi doljeni cu rezultate deosebite la învăţătură.

Povestea unui geniu în matematică şi şah: la 11 ani a câştigat 19 medalii şi trei trofee. "Ne gândim să lucreze în străinătate, nu ştim ce şanse va avea în România"

image

În timp ce Raul îşi doreşte ca, după finalizarea studiilor, să îmbrace halatul alb în Statele Unite ale Americii, părinţii lui Alexandru iau în calcul ca băiatul lor să devină informatician tot peste hotare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite