Povestea unui medicinist de elită din Craiova care luptă să ajungă neurochirurg în America: "Aici nu ţi se dă şansa să te perfecţionezi, nu ai cu ce"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Filip Mureşan este student în anul I la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Raul Filip Mureşan este student în anul I la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Raul Filip Mureşan, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, a fost anul trecut printre primii admişi la facultate. Tânărul a participat la numeroase olimpiade şi este implicat în activităţile Societăţii Stdenţilor Medicinişti. Deşi îşi iubeşte ţara, Raul este hotărât să practice medicina în Statele Unite ale Americii.

Raul Filip Mureşan este student în anul I la Facultatea de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Student de elită a instituţiei de învăţământ din Bănie, Raul a dovedit dintotdeauna că este un tânăr conştiincios care pune cartea mai presus de orice. Încă de pe băncile şcolii generale şi-a uimit profesorii cu inteligenţa şi priceperea în rezolvarea problemelor de matematică dar şi cu talentul pentru desen. Raul povesteşte că de fiecare dată a căutat să aibă cât mai multă activitate, "am încercat să fructific timpul. Am citit şi în continuare citesc foarte mult, când prind câte-o oră liberă iau o carte, oricare îmi pică în mâini, şi o răsfoiesc. Ştiu că în viaţă doar aşa poţi reuşi", explică Raul. Anul trecut a terminat liceul, moment în care a trebuit să aleagă o facultate. S-a orientat spre Medicină. "Am făcut această opţiune pentru că Medicina este foarte meticuloasă, exactă, cum este şi matematica. Medicina îţi oferă mult, în schimb trebuie să dai la fel de mult", adaugă Raul, care s-a numărat printre primii admişi la facultate.

"Un doctor profesionist are nevoie de aparatură de calitate"

Pentru că este un tânăr care nu se mulţumeşte cu teoria de la cursuri, Raul s-a înscris la Societatea Studenţilor Medicinişti, unde s-a implicat în campanii de donare de sânge şi în acţiuni de informare despre diverse afecţiuni, precum cancerul. Recent a fost ales ofiţer de presă al societăţii. Raul mărturiseşte că este pasionat de medicină, dar că nu ar practica-o în România, "pentru că aici nu ţi se dă şansa să te perfecţionezi, nu ai cu ce. Ca să fii un doctor profesionist îţi trebuie aparatură de calitate, îţi trebuie cursuri de perfecţionare, îţi trebuie oportunităţi, altfel nu ai cum. Eu vreau să plec în America, unde îmi doresc din tot sufletul să fiu un neurochirurg profesionist sau, dacă nu, un medic de altă specializare. Important este să ating performanţa", explică Raul.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum reuşeşte studentul de elită din Craiova să obţină rezultate foarte bune la învăţătură şi cum îmbină cu succes facultatea cu activităţile extraşcolare.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite