Craiova: Profesoara sinucigaşă risca să rămână fără serviciu, soţ şi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Stelea, 37 de ani, femeia care s-a sinucis miercuri seara, a avut multe probleme în ultimele luni. Recent a avut loc prima înfăţişare pentru divorţ şi exista varianta să rămână fără ore în anul viitor. S-a auzit zvonul că soţul ei, Valentin Stelea, ar vrea să obţină custodia celor doi copii.

Citiţi şi: S-a spânzurat pentru că nu îl lăsa sufletul să îşi concedieze oamenii

UPDATE Rudele confirmă: directorul a preferat să se omoare decât să dea oamenii afară

Cauzele sinuciderii profesoarei de informatică nu s-au elucidat. Există şi varianta ca profesoara să se fi temut să nu rămână şomeră din cauza restructurărilor din învăţământ. „Gabriela era disperată din cauza divorţului şi era îngrijorată că în anul şcolar viitor ar putea rămâne fără catedră. Cred că problemele din familie s-au cumulate cu acest stres al ei faţă de serviciu şi toate au dus la acest gest necugetat“, a recunoscut Cornelia Popescu, profesoară de sport şi consilier educativ în cadrul Colegiului Tehnic Ion Mincu.


Nu discuta la serviciu despre viaţa personală


Din spusele colegilor, Gabriela era o persoană introvertită şi nu voia să vorbească despre viaţa personală. „Era de multe ori posomorâtă, însă nu a vrut să vorbească niciodată despre problemele ei. Nu este adevărat că ar fi avut probleme psihice, fiecare dintre noi mai luăm din când în când pastile. Era o profesoară competent cu rezultate foarte bune, având premii naţionale şi internaţionale. Era o persoană timidă, plăcută“, a mai precizat Cornelia Popescu.

Cu două ore înainte de a se sinucide a predat ore la Mincu

Cornelia Popescu a confirmat faptul că profesoara a fost în şcoală cu trei ore înainte de a se produce tragicul eveniment: „Gabriela a predat orele în mod normal până la ora 14.00. Era tristă, dar nu a vrut să se destăinuie. După aceea nu ştiu ce s-a întâmplat“.
Victima a fost descoperită în ştreang de vecinul Tudor Gheorghe. Cu o zi înainte ca profesoara să se sinucidă, Marian Cumpănaşu, elev în clasa a IX-a, a avut ultima oră de informatică predată de Gabriela Stelea. „Părea posomorâtă, dar nu am întrebat-o dacă a păţit ceva. Era o profesoară foarte bună şi nu mă aşteptam la aşa ceva“, a spus băiatul.

Gabriela Elisabeta Stelea va fi condusă astăzi pe ultimul drum, înmormântarea având loc în jurul orei 12.00 la Cimitirul de Nord din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite