Au plecat de la medicii de familie şi au ajuns la Urgenţă. Doctorii de la Spitalul Judeţean spun că astăzi au fost asaltaţi de bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Nr. 1 au ajuns astăzi mai mulţi bolnavi decât de obicei, spun medicii.
La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Nr. 1 au ajuns astăzi mai mulţi bolnavi decât de obicei, spun medicii.

Numărul bolnavilor care astăzi au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean a crescut, spun reprezentanţii unităţii medicale. Doctorii spun că această situaţie ar fi cauzată de refuzul medicilor de familie de a elibera bilete de trimitere către specialişti.

Cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Nr. 1 spun că astăzi au primit încontinuu pacienţi şi că au făcut cu greu faţă solicitărilor. "Numărul bolnavilor care astăzi s-au prezentat la Urgenţă a fost mai mare cu 10% faţă de zilele precedente. Un procent de peste 50% sunt pacienţi care nu reprezintă urgenţă. Am pus această situaţie pe seama faptului că medicii de familie nu au mai eliberat bilete de trimitere către specialişti", a declarat astăzi medicul Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Începând de astăzi, medicii de familie nu eliberează reţete pentru medicamente gratuite şi compensate, nici trimiteri către specialişti. Doctorii sunt nemulţumiţi că bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru medicina de familie a scăzut în această lună. Cadrele spun că nu ştiu cât va dura această situaţie.

Citeşte AICI mai multe despre problemele care au apărut astăzi, după ce doctorii nu au mai dat pacienţilor reţete şi trimiteri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite