Craiova: Medicii de familie din Dolj nu eliberează astăzi reţete pentru medicamente gratuite şi trimiteri către specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie din Dolj au asigurat consultaţii, dar nu au eliberat reţete pentru medicamente gratuite şi compensate.
Medicii de familie din Dolj au asigurat consultaţii, dar nu au eliberat reţete pentru medicamente gratuite şi compensate.

Bolnavii din judeţul Dolj care au ajuns astăzi la medicii de familie nu au primit reţete pentru medicamente gratuite şi compensate, nici trimiteri către specialişti.

Preşedinta Societăţii de Medicină de Familie din Dolj ne-a spus în urmă cu câteva minute că nu ştie cât va dura această situaţie, pentru că nu a fost semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. "Suntem foarte nemulţumiţi de normele de aplicare ale contractului-cadru, nu se doreşte o relaţie de comunicare cu noi. Potrivit acestor norme, bugetul pentru medicina de familie este scăzut foarte mult. După calculele pe care le-am făcut, bugetul cabinetului meu a scăzut de la 7.400 de lei la 6.900 de lei pe lună. Este foarte mult, în condiţiile în care noi avem destule  cheltuieli, plătim salarii asistenţilor", ne-a spus medicul Mirela Profir, preşedinta Societăţii de Medicină de Familie, Dolj.

Consultaţii asigurate

Doctoriţa a precizat că pacienţii au fost consultaţi, "dar nu au mai primit reţete pentru medicamentele gratuite şi compensate sau trimiteri către specialişti. Nu mai putem suporta această situaţie! Spre exemplu, unei colege, medic de familie, i-a scăzut bugetul pe cabinet cu 1.800 de lei. Cum să ne mai asigurăm o pensie decentă, cum să ne mai creştem copiii, cum să ne mai gândim să le mai creştem salariile celorlalţi angajaţi de la cabinet, care au o vechime în muncă şi care chiar merită?", a adăugat preşedinta Societăţii de Medicină de Familie Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite