Muncitorii au găsit conducta spartă care a inundat o blibliotecă, după ce au săpat cu târnăcopul şi lopata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Complexului Energectic şi ai Regiei de Termoficare au scos toată ziua pământul cu târnăcopul, în cautarea conductei avariate.

Angajaţii Complexului Energetic şi ai Regiei de Termoficare Craiova au început săpăturile la ora 8.00, în căutarea conductei de apă care s-a spart în zona Lăpuş şi care a inundat Biblioteca Universităţii Craiova. Responsabilii cu aceste lucrări au spus că încă nu au găsit conducta avariată, însă că sondează pământul în mai multe zone.

image


 În curtea firmei Popeci Utilaj Greu nu a fost băgat excavatorul, pentru a nu lovi cablurile electrice. „Aici sunt cabluri de înaltă tensiune care se află la o adâncime de aproximativ 0,7 metri. Conducta de apă se găseşte cam la un metru adâncime. Dacă am folosi  excavatorul, riscăm să dăm în  cabluri. În aceste condiţii, folosim târnăcopul, lucrăm cu mâna pentru că este mai sigur“, a declarat inginerul Ştefan Georgescu, din cadrul regiei.

Inginerul ne-a mai spus că muncitorii au găsit conducta spartă şi că, la această oră, lucrează de zor la înlocuirea acesteia. "Am descoperit-o puţin mai în faţă de locul unde se lucra cu târnăcopul, tot în curte la Popeci. În această seară să va da drumul la apa caldă la o parte din locuitori, vor rămâne cu ea sistată cam 800 de familii", a precizat angajatul Regiei de Termoficare.

Citeşte AICI mai multe despre dezastrul de la Biblioteca Universităţii din Craiova:

Aproape 100.000 de cărţi unicat au fost distruse azi-noapte, după ce o conductă s-a spart

Află mai multe despre lucrările la conducta de apă din ediţia locală de mâine a cotidianului Adevărul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite