Medicul cercetat în cazul mai multor familii bolnave de trichineloză, declarat nevinovat de către şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ciucă a fost diagnosticat cu trichineloză de medicii craioveni.
Ion Ciucă a fost diagnosticat cu trichineloză de medicii craioveni.

Inspectorii sanitar veterinari au încheiat cercetarea în cazul medicului Cosmin Zglimbea, din comuna Unirea, reclamat de un tânăr după ce mai multe familii s-au îmbolnăvit de trichineloză.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj (DSVSA) spun că cercetarea s-a încheiat şi că medicul veterinar Cosmin Zglimbea a fost declarat nevinovat. "Inspectorii au încheiat investigaţia, din punctul nostru de vedere medicul este nevinovat", a declarat doctorul Costică Retea, purtătorul de cuvânt DSVSA Dolj.

Ion Ciucă, unul dintre doljenii care s-au îmbolnăvit după ce au consumat carne de porc, spune că îl va da în judecată pe doctorul veterinar şi crede că ancheta care s-a desfăşurat în comuna Unirea nu a fost făcută corect. "Nu cred că a fost făcută cum trebuie, pentru că nu are cum să fie rezultatul acesta. Eu am dus doi porci la analize şi amândoi au fost găsiţi sănătoşi. Nu ni s-a dat la mână chitanţă, nimic. Pe urmă ne-am îmbolnăvit 15 oameni, mama şi sora au fost în stare gravă. Cum a fost posibil aşa ceva? Şi acum să aud că am dus un singur porc la control. Doamne  fereşte! O să-l dăm în judecată pe medic", a spus Ion Ciucă.

Dă click pe link-ul de mai jos, pentru a afla mai multe detalii despre acest caz:

Mai multe familii bolnave de trichineloză, după ce au mâncat carne infestată. Inspectorii au început o anchetă în cazul medicului implicat în acest caz

Mai multe familii din comuna doljeană Unirea au fost diagnosticate cu trichineloză, după ce au consumat carne de porc la Crăciun. Oamenii spun că au mâncat carne pe care înainte au dus-o la analize la doctorul Cosmin Zglimbea şi că nu au fost găsite probleme. Inspectorii sanitar veterinari din Dolj au demarat o anchetă, după ce unul dintre doljenii bolnavi au depus reclamaţie. După ce au verificat probe din carnea consumată, inspectorii au descoperit că unul dintre porci era infestat cu parazitul Trichinella. Inspectorii spun că acel porc nu a fost dus la analize, pentru că nu figurează în registru. Oamenii susţin însă că au dus la doctor carne de la doi porci, însă cred că o analiză nu a fost înregistrată.

Medicul Cosmin Zglimbea nu a putut fi contactat, pentru un punct de vedere în acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite