Mai multe familii bolnave de trichineloză, după ce au mâncat carne infestată. Inspectorii au început o anchetă în cazul medicului implicat în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ciucă ne arată hârtiile pe care doctorii i-au pus diagnosticul de trichineloză.
Ion Ciucă ne arată hârtiile pe care doctorii i-au pus diagnosticul de trichineloză.

EXCLUSIV Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au început cercetările în cazul medicului veterinar Cosmin Zglimbea, din comuna doljeană Unirea. Pe numele doctorului a fost depusă o reclamaţie din partea unor persoane care s-au îmbolnăvit de trichineloză. Oamenii spun că au mâncat carne de porc verificată de doctor, care le-ar fi spus că este bună de consum.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au demarat o anchetă în cazul medicului veterinar Cosmin Zglimbea, din comuna Unirea. Pe numele doctorului a fost depusă o sesizare din partea unui tânăr diagnosticat cu trichineloză. Acesta spune că familia lui dar şi alte persoane apropiate s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce au consumat carne verificată de medicul veterinar Cosmin Zglimbea. "Ancheta este în curs de desfăşurare. Mai mulţi inspectori s-au deplasat la Unirea, au audiat martori. În acest caz sunt trecute în registrul medicului probe de la un animal iar rezultatele au fost negative. Carnea nu avea probleme", a declarat doctorul Costică Retea, purtătorul de cuvânt al DSVSA.

"Mama s-a umflat la faţă"

Cercetările au fost demarate în urma reclamaţiei făcute de Ion Ciucă, de 27 de ani, diagnosticat cu trichineloză. Tânărul povesteşte că trăieşte o adevărată dramă după ce el, sora lui, mama şi alte rude au fost depistate cu această boală. Mama tânărului, Rela Ciucă, de 49 de ani, este internată la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Femeia a stat aproape o lună în spitalele din Craiova, timp în care a ajuns şi la Terapie Intensivă. "Pe 19 decembrie am tăiat un porc. Am dus carnea la control, am plătit 10 lei şi doctorul Zglimbea ne-a spus că nu sunt probleme. A notat în registru. Ne-am dus acasă şi de sărbători am mâncat atât noi, cât şi rude, prieteni. Peste câtva timp, mama a început să se simtă rău: să aibă febră, dureri de cap şi i s-a umflat faţa. Am adus-o de urgenţă la spital. Într-un final, doctorii au spus că are trichineloză. A fost grav, bine că a scăpat, acum e în stare stabilă", a povestit Ion Ciucă, tânărul care la rândul său a fost depistat cu trichineloză şi care a urmat tratament.

Ion Ciucă a fost diagnosticat cu trichineloză de medicii craioveni.

Dă click pe imagini pentru a vedea documentele din cadrul anchetei demarate în cazul medicului cercetat:

Tânărul spune că şi sora lui a avut aceleaşi probleme ca mama sa. "Într-o dimineaţă s-a trezit cu faţa umflată rău. Atunci ne-am speriat, am adus-o la spital şi, la fel, a fost internată pentru trichineloză. Pe urmă ne-am făcut analize mai multe persoane, vreo 15, că am mâncat din porc mai mulţi oameni şi chiar o nepoţică de 14 ani. Cu toţii am avut acelaşi diagnostic, de trichineloză", explică Ion Ciucă. Tânărul spune că această situaţie se putea sfârşi tragic şi susţine că de vină ar fi medicul Cosmin Zglimbea. "De ce ne-a spus că nu are carnea nicio problemă, nu înţeleg. Bine că nu s-a întâmplat şi mai rău, însă vreau să se afle adevărul, ca ancheta să scoată la iveală ce s-a întâmplat în realitate, ca să nu mai treacă şi alţii prin ce am trecut eu şi familia mea", a adăugat Ion Ciucă.

Până la această oră, medicul veterinar Cosmin Zglimbea nu a putut fi contactat, pentru un punct de vedere.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite