Craiova: Medic rezident: "La 30 de ani, mama îmi dă bani de buzunar şi îmi plăteşte lumina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii rezidenţi din Craiova spun că, dacă li se vor reduce salariile, vor face foamea. Tinerii doctori se plâng că abia au bani de mâncare şi că de multe ori rămân fără un leu în buzunar.

Citeşte şi:

Cum se operează într-un spital din România, cu anestezii improvizate. "E catastrofă!"

Operaţii, fără aţă de cusut în spital. "Să te ferească sfinţii să te îmbolnăveşti azi!"

Vestea că salariile le vor scădea a băgat spaima în tinerii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova. Absolvenţii Facultăţii de Medicină spun că regretă că au urmat aceste studii şi că, în ultimul an de rezidenţiat, sunt întreţinuţi tot de către părinţi.

"Îmi e ruşine să mai cer bani soţului!"

Ioana Matei, rezident, spune că abia face faţă cheltuielilor. „Este normal ca la vârsta asta să adorm cu gândul că nu am bani ziua viitoare să îmi cumpăr pachet? La 30 de ani, mama îmi dă bani de mâncare şi îmi plăteşte lumina. Soţul îmi spune că s-a săturat de situaţia asta şi că mai bine lipsă, decât cu un medic ce câştigă vreo două burse", a povestit tânăra, care are un copil de crescut. "Plus că plătesc chirie. De unde să dai, domnule, toate datoriile către stat? Eu cu ce mai rămân? Îmi e ruşine să îi mai cer bărbatului bani să-mi cumpăr până şi cele necesare unei femei", a completat Ioana.

Halatele şi mopurile, din banii cadrelor medicale

Colegii acesteia sunt nemulţumiţi de faptul că din banii lor plătesc halatele pe care le poartă. "Plus că strângem bani să aprovizionăm secţia cu mopurile cu care femeile de serviciu spală de jos, săpunurile de la baie şi ni se cere să participăm la nenumărate simpozioane, la care cotizăm. Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Nici minimum de condiţii nu ni se creează. Acum, că zici medic sau servitoare e totuna", a afirmat Alexandra P, medic rezident în ultimul an.

"E ruşinos!"

Aceasta spune că un cuplu format din doi doctori este un eşec. "Asta înseamna că vor fi săraci, nu îşi vor permite un concediu şi vor aştepta ajutor de la familie vreme îndelungată. E ruşinos!  Înveţi de-ţi toceşti coatele pe băncile facultăţii, până îţi albeşte părul pe cap, şi trăieşti ca ultimul om",  a completat Alexandra care câştigă la acest moment 1.000 de lei în fiecare lună.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite