Craiova: Ginecolog audiat pentru luare de mită. Colegii îl apără: "Bravo, doctore!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Familia sportivei a organizat un protest inedit la cabinetul medicului acuzat.
Craiova: Familia sportivei a organizat un protest inedit la cabinetul medicului acuzat.

Medicul Cristian Văduva, de la Spitalul nr. 1, a fost audiat astăzi de către procurorii doljeni, după ce familia unei tinere care a murit după naştere îl acuză că a cerut şpagă, pentru operaţia prin cezariană.

Iuliana Vărzaru (31 de ani), baschetbalistă în divizia A la Galaţi, Craiova şi Râmnicu Vâlcea, a decedat luna trecută în liftul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, la două zile după ce a adus pe lume un copil.

Au protestat împotriva unui ginecolog acuzat că a ucis o sportivă

Familia tinerei îl acuză pe medicul care a asistat-o la naştere, dr. Cristian Văduva, de neglijenţă în serviciu. Soţul victimei este convins că Iuliana ar fi trăit şi astăzi, dacă ginecologul ar fi tratat-o corespunzător. Bărbatul a înaintat o plângere către Colegiul Medicilor din România , filiala Dolj, şi l-a dat în judecată pe doctor, care astăzi s-a prezentat la Parchet, pentru declaraţii. “Este vorba de un dosar de luare de mită. Persoana denunţată a fost chemată la audieri şi în continuare se fac cercetări pentru a se stabili dacă există probe care să confirme existenţa acestui fapt”, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

600 de euro, şpaga pentru operaţie?

Rudele sportivei povestesc însă că mai multe persoane au fost prezente când dr. Văduva a primit şpagă. “Am plătit 600 de euro, taxa pentru operaţie, plus cheltuieli pentru tratamentul administrat Iulianei, cât timp a fost spitalizată. Am martori oculari pe care i-am chemat în instanţă să dea declaraţii care îmi vor proba afirmaţiile”,  a precizat soţul Iulianei. Acesta mai spune că plata ar fi fost achitată înainte de intervenţie şi că banii nu ar fi fost returnaţi, după ce s-a petrecut tragedia. “Nici nu s-a pus problema să îmi dea înapoi vreun leu. Bineînţeles că nu aş fi acceptat. Însă nu înţeleg cum poţi băga în buzunar sume aşa de mari şi să nu-ţi dai interesul cuvenit pentru îngrijirea unui pacient?”, se mai întreabă bărbatul.

Medicul Cristian Văduva a refuzat să comenteze acuzaţia de luare de mită, însă a făcut precizări în ceea ce priveşte cauzele care au provocat decesul: “Pacienta avea un risc genetic pentru infarct, pe care l-am depistat în luna a patra de sarcină, şi tulburări de coagulare a sângelui. Am făcut tot posibilul să o salvez", a explicat dr. Văduva.

"Bravo, doctore, că ai investigat toate riscurile!"

Printre comentariile de la articolul postat pe site-ul Adevărul s-a aflat poziţia unui medic specialist în obstetrică-ginecologie, care sare în apărarea dr. Văduva. Cititorul, semnat Sorinel, este de părere că medicul Văduva şi-a făcut  treaba în mod profesionist. "Vina doctorului este zero. Bravo, doctore, că ai investigat toate riscurile, inclusiv şi din punct de vedere genetic. Nu mulţi medici din lume investighează şi din punct de vedere genetic riscurile unei sarcini. În momentul în care există acest grad de risc, familia îşi asumă riscul, şi nu doctorul. Doctorul comunică şi arată care sunt statisticile pe plan internaţional, raporturile parturientelor care au depăşit acest risc şi numărul parturientelor care au murit", a scris medicul pe craiova.adevarul.ro.

Mesaj pentru doctorul acuzat: "Îl felicit pentru fler"

Pe site-ul www.craiovaforum.ro, acelaşi medic insistă în a-i aduce laude ginecologului acuzat că a ucis o mămică. "Îl felicit pe doctorul craiovean pentru flerul lui de a face nişte investigatii genetice; eu îl consider ca având fler medical şi, pâna la proba contrarie, aş avea ce sa învăţ de la el; poate ca greşesc dar oare am voie să greşesc?", se mai întreabă cititorul Adevărul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite