Craiova: Au protestat împotriva unui ginecolog acuzat că a ucis o sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Familia sportivei cere explicaţii pentru moartea mămicii.
Craiova: Familia sportivei cere explicaţii pentru moartea mămicii.

Un doctor din Craiova este acuzat de neglijenţă în serviciu de familia unei tinere care a murit la două zile după naştere. Apropiaţii victimei au organizat ieri un protest la cabinetul medical al dr. Cristian Văduva, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

"Ucigaş de mame"- acestea au fost cuvintele scrise pe pancardele purtate la gât de familia Iulianei Vărzaru (31 de ani), care a murit în urmă cu două săptămâni, după ce a adus pe lume un băieţel.Victima, o baschetbalistă care a jucat în divizia A la echipe din Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Galaţi, s-a stins din viaţă în liftul Spitalului nr. 1 din Craiova, în data de 7 februarie a acestui an.

A respectat regimul...


Familia Iulianei Vărzaru (31 de ani) susţine că doctorul Cristian Văduva, care a monitorizat sarcina şi care a asistat la naştere, este principalul vinovat de producerea tragediei. “Soţia mea era sănătoasă. Cel puţin, doctorul nu ne-a informat că ar avea probleme care să îi pună viaţa în pericol. Am fost în mod regulat la consultaţii. Iuliana avea un regim de viaţă şi alimentar echilibrate, nu fuma, nu consuma alcool şi renunţase la cafea”, povesteşte Doru Vărzaru, de 33 de ani, soţul victimei.

A cumpărat injecţii şi medicamente...


Bărbatul spune că starea femeii nu dădea semne de îngrijorare şi că, tocmai din acest motiv, nu a mai cerut sfatul altor specialişti. Cu aproape trei săptămâni înainte ca Iuliana să intre în travaliu, a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova. “Îi cumpăram injectabile, medicamente, tot ce era nevoie. Pentru naştere i-am asigurat seringi, bisturiu, vată, ser fiziologic, astfel încât trusa să fie completă. Intervenţia a fost făcută prin cezariană. Nu ni s-a explicat concret de ce nu a fost naştere normală”, mai spune bărbatul. Pe 5 februarie, a venit pe lume Ştefan. “A urmat week-end-ul. Soţia mea nu a fost dusă la Reanimare, cum ar fi fost normal, ci direct în salonul de rezervă, unde a primit o singură vizită medicală. Duminică s-a simţit brusc rău”, mai spune Doru Vărzaru.

Dar tot a murit... în lift

Cei care se aflau în vizită spun că l-au sunat pe medic. “Ne-a răspuns că e în ziua lui liberă. Până la urmă, l-am convins că e nevoie de prezenţa lui. Între timp, asistentele se ocupau de Iuliana. Au încercat să o transporte cu liftul câteva etaje mai jos, la Reanimare. Nu a mai avut zile. Am înţeles de la alţi doctori de gardă că s-a stins în lift. Nici nu i-a fost aprinsă o lumânare, ca să moară creştineşte”, a explicat Tudorel Panduru, de 30 de ani, fratele Iulianei. Soţul se plânge că nu i s-a dat nicio explicaţie sau vreun act în care să fie trecută cauza decesului, astfel că a angajat un avocat şi va depune plângere penală împotriva doctorului Cristian Văduva, dar şi câte o reclamaţie la Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii.

Ginecologul acuzat se apără: "Nu s-a putut mai mult!"


Medicul Văduva respinge acuzaţiile. “Am făcut tot posibilul să o salvez. Nu s-a putut mai mult! Avea un risc genetic pentru infarct, pe care l-am depistat în luna a patra de sarcină, şi tulburări de coagulare a sângelui", a declarat dr. Cristian Văduva. Chemaţi de urgenţă, mai mulţi poliţişti şi jandarmi au venit ieri la cabinetul medical, pentru a preveni un eventual scandal.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite