Craiova: Părinţii Alexandrei acuză: "Am pierdut procesul pentru că suntem săraci!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Părinţii Alexandrei Iancu cer să se facă dreptate.
Craiova: Părinţii Alexandrei Iancu cer să se facă dreptate.

Părinţii tinerei de 19 ani, care a fost ucisă de fiul poliţistului Dinu, spun că justiţia nu şi-a făcut deloc treaba când l-a scăpat de închisoare pe cel care le-a băgat în mormânt fata. Tatăl Alexandrei este hotărât să ajungă la CEDO, pentru a fi judecat cazul. 

Acasă la familia Iancu e jale. Maria Iancu, mama fetei, agent de pază în Craiova, plânge într-una. Aşa am găsit-o în bucătăria casei din Celaru. Înconjurată de poze. Toate ale Alexandrei. Pe masă sunt lumânări aprinse, în mijloc se află telefonul Alexandrei şi două trei fotografii, pe care şi le făcuse la majorat. “Ultima dată am văzut-o cu două ore înainte să fie împuşcată. Mă dusesem la ea cu nişte bani de cheltuială, că era în mijlocul Bac-ului, cu nişte carne şi mere”, povesteşte Maria Iancu. 

Citeşte toate amănuntele despre anchetă:

Criminal – fiu de poliţist, eliberat de un judecător controversat

Parchetul a făcut apel împotriva eliberării lui Ionuţ Dinu, care a împuşcat în cap o elevă


Familia încearcă să-şi explice, la jumătate de an după tragedie, ce s-a întâmplat de fapt în dimineaţa zilei de 25 iunie şi ce l-a determinat pe Ionuţ să curme viaţa unui om. „Cred că era invidios pe ea, pentru că Alexandra era iubită de familia Dinu, era corectă, făcea treabă, avea grijă de sora lui, care nu se putea deplasa. De multe ori Ionuţ îi spunea «Ce te bagi tu în familia mea? Nu ai altceva de lucru?» ”, spune Mihai Iancu.

În familie era numit"parazit al societăţii"

Acesta vorbeşte despre momentele pe care Alexandra i le relata, la sfârşit de săptămână, şi care scot în evidenţă, spune familia fetei, un băiat ranchiunos. „O dată s-au reunit ca să discute serios despre situaţia fetei mele, în urma unei ieşiri necontrolate a lui Ionuţ. Tatăl acestuia, Nelu, i-a spus, printre altele, «Eşti un parazit al societăţii. Tu poţi să pleci, fata poate să rămână! De bine, de rău, îmi mai plăteşte şi 200 de lei chirie. Tu nu produci nimic!», făcând referire la faptul că Ionuţ nu luase bacul în vară şi nici carnetul de conducere", sunt câteva dintre scenele pe care apropiaţii Alexandrei au acceptat să le facă publice. Tatăl fetei are o concluzie: justiţia i-a nedreptăţit pentru că nu sunt oameni cu influenţă. "Am pierdut procesul pentru că suntem săraci!", este convins Mihai Iancu.

A tras cu arma tatălui

Reamintim că, în dimineaţa de 25 iunie 2009, craioveanul Ionuţ Dinu, de 20 de ani, a împuşcat-o în cap cu o armă de tir a tatălui său pe Alexandra Iancu, de 19 ani, o colegă a surorii sale, care stătea în gazdă la ei de peste doi ani. Victima a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă, însă, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, a decedat ziua următoare. Deşi agentul Nelu şi fiul său, Ionuţ, au susţinut că arma s-a descărcat accidental, după ce i-a căzut tânărului din mână, expertiză complexă balistică, traseologică şi fizico-chimică efectuată în acest caz a arătat că Ionuţ a împuşcat-o pe Alexandra cel puţin cu intenţie indirectă.

Află detalii incredibile despre modul în care familia victimei a fost tratată în timpul proceselor de către completul de judecată din .

Craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite