Dosarul morţii suspecte a bolnavului tratat de TBC, pe mâinile comisiei de disciplină. Află ce spune Colegiul Medicilor despre ancheta în acest caz!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit în spital, după ce a fost tratat de tuberculoză.
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit în spital, după ce a fost tratat de tuberculoză.

Cazul tânărului tratat de TBC, care a murit pe patul de spital, a ajuns la comisia de disciplină de la Colegiul Medicilor din Dolj. Membrii comisiei s-au schimbat recent, în urma alegerilor.

Cercetarea în cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, din Galicea Mare, este făcută la acest moment de către comisia de disciplină, au informat reprezentanţii Colegiului. "Dosarul se află la comisia de disciplină de la Craiova, care s-a format în urmă cu 12 zile, iar acum noii membri analizează cazul. Nu ştim cât va mai dura. S-au adus probe în acest caz ", a declarat doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Dolj.

Anchete deschise după moartea tânărului


Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, din Galicea Mare, a decedat în spital după ce mai bine de o lună a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Familia tânărului a depus sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Colegiul Medicilor din Dolj, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Dolj, care au deschis anchete, şi a trimis scrisori la Preşedinţia României şi Ministerul Sănătăţii Publice, cerând să facă lumină în acest caz. Medicul acuzat de familie susţine că este nevinovat şi că l-a tratat corect pe bolnav.

Medicul taxat în cazul bolnavului tratat de TBC, care a murit în spital: "Am fost sancţionat? Nu ştiam. Dacă eram eu de gardă, poate situaţia era alta"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite