Medicul taxat în cazul bolnavului tratat de TBC, care a murit în spital: "Am fost sancţionat? Nu ştiam. Dacă eram eu de gardă, poate situaţia era alta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Foto: Arhivă.
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Foto: Arhivă.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, sancţionat disciplinar în cazul unui pacient pe care l-a tratat şi care a murit, vorbeşte despre modul în care a îngrijit bolnavul.

Doctorul Lucian Ioncică, din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş", taxat cu 10% din salariu pentru deficienţe în cazul bolnavului tratat de TBC, care a decedat în spital, spune că încă nu-şi poate da seama de cauzele reale care au dus la decesul tânărului. "Nu ştiu ce s-a întâmplat la ora 00.00, cei care au fost de gardă trebuie întrebaţi. Pacientul a mers foarte bine în timpul tratamentului, nu avea febră, nu avea simptome că ar merge rău. Dacă eram eu de gardă, poate situaţia era alta. A intervenit ceva supraacut şi nu ştiu ce. Îmi pare foarte rău pentru tânăr şi pentru familie, dar tratamentul a fost în concordanţă cu diagnosticul", a declarat pentru Adevărul doctorul Lucian Ioncică. Acesta a mai spus că nu ştia de măsura luată asupra sa. "Am fost sancţionat? Nu ştiam, o să mă interesez să aflu şi eu despre ce este vorba. Nu am fost anunţat până acum de nicio sancţiune", a adăugat doctorul Ioncică, fost manager de spital. 

Patru angajaţi sancţionaţi

Doctorul Lucian Ioncică, două asistente medicale şi o infirmieră vor plăti 10% din salariul pe o lună pentru că au făcut greşeli în îngrijirea unui bolnav care  a decedat. Sancţiunile au fost luate de conducerea spitalului iar rezultatele au fost făcute de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Află AICI date despre acest caz:

EXCLUSIV 10% din salariu, sancţiune în cazul unui bolnav care a murit în spital. Un doctor şi mai mulţi colegi vor plăti pentru greşeli în tratarea unui tânăr

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite