Colegiul Medicilor, despre criza de anticoagulante de la Spitalul Filantropia: "Este o situaţie de risc maxim, un bolnav poate face accident vascular cerebral"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj, spune că lipsa anticoagulantelor de la Spitalul Municipal creează o stare de urgenţă.

Medicul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj, spune că viaţa pacienţilor este în pericol când un spital nu are anticoagulante. "Este o situaţie de risc maxim, sunt cazuri când bolnavii trebuie neapărat să ia anticoagulante, ţine de inimenţa viaţă - moarte, cum ar fi în cazul fibrilaţiilor arteriale. În anumite tipuri se pot forma trombi la inimă care pot fi trimişi către creier şi care dau accidentul vascular cerebral. În flebite este de maximă urgenţă. Nu pot fi înlocuite cu nimic. În alte situaţii, se poate ajunge la embolii pulmonare", a declarat în urmă cu câteva minute medicul Dobrescu.

La Spitalul Filantropia este criză de anticoagulante. Reprezentanţii instituţiei spun că problemele au apărut în urmă cu câteva zile şi că săptămâna viitoare se vor rezolva.

Citeşte AICI mai multe despre situaţia de la Spitalul Nr. 2:

Criză de anticoagulante, la Spitalul Municipal. Casa de Asigurări de Sănătate îi lasă pe bolnavi fără pastile

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite