Criză de anticoagulante, la Spitalul Municipal. Casa de Asigurări de Sănătate îi lasă pe bolnavi fără pastile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, în farmacia Spitalului Filantropia nu se mai găsesc anticoagulante. Reprezentanţii unităţii medicale pun aceste probleme pe seama actelor adiţionale pe care le-au încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care a amânat semnarea unor contracte pe un an. Conducerea Casei nu ştie când se va clarifica situaţia.

Doctorii spun că în farmacia spitalului nu se mai găseşte niciun anticoagulant şi că bolnavii sunt trimişi să-şi cumpere medicaţia de la farmaciile din oraş. "Nu au fost încheiate contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), ci acte adiţionale. Licitaţiile au fost demarate, în câteva zile spitalul va fi aprovizionat cu anticoagulante", a declarat în urmă cu câteva minute medicul Sorin Berbecaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Nr. 2.

Reprezentanţii CJAS spun că nu ştiu când vor fi încheiate aceste contracte. "Cel mai probabil, la data de 1 iunie nu vor fi încheiate, sperăm ca până la 1 iulie să  se întâmple acest lucru. Vom comunica imediat ce vom primi actele oficiale de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a declarat în această dimineaţă Daniela Gheorghe, purtător de cuvânt al CJAS Dolj. .

Viaţa bolnavilor nu este pusă în pericol, spun doctorii

Anticoagulantele sunt indicate pentru prevenirea şi tratarea trombozelor (formarea de cheaguri, - n.r.) vaselor de sânge şi a complicatiei lor principale, precum şi în tratarea unor boli cardiace. Doctorii de la Spitalul Filantropia spun că lipsa anticoagulantelor din farmacia unităţii nu pune în pericol viaţa pacienţilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite